Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 05-05-2010

Automobilist onder invloed aangehouden

BREDA: De politie hield woensdag even na middernacht een 32-jarige automobilist uit Prinsenbeek staande voor niet handsfree bellen. Bij het aanspreken van de man voor het uitschrijven van een bekeuring roken de agenten alcohol. Uit een blaastest bleek vervolgens dat de
bestuurder teveel had gedronken. Op het politiebureau completeerde hij vervolgens de ademanalyse niet en weigerde een bloedproef. Het rijbewijs van de man zal worden ingevorderd, maar had hij niet bij zich waardoor zijn auto is achtergehouden tot hij het rijbewijs komt inleveren. De man kreeg ook een rijverbod van 24 uur.

Man aangehouden voor diefstal

BREDA: De politie hield dinsdag een 42-jarige man uit Teteringen aan voor winkeldiefstal. De man werd door de politie in de gaten gehouden, omdat men het vermoeden had dat hij een fiets wilde stelen in de binnenstad. De man nam een fietsslot weg bij een winkel in de
Ginnekenstraat en vervolgde zijn weg naar het Kloosterplein. Hier was de man aan een fiets aan het morrelen en werd aangehouden door de politie. De man beweerde dat hij met zijn eigen fiets bezig was. De politie onderzoekt dit.
Van de gedupeerde winkelier is aangifte opgenomen. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Man aangehouden na ontdekking hennepkwekerij

BREDA: De politie ontdekte dinsdag een hennepkwekerij in de Wethouder van Haperenstraat. Na verschillende positieve metingen ging men een woning binnen en ontdekte een hennepkwekerij met 693 hennepplanten. De kwekerij zat op de zolder en de eerste verdieping van de woning. De kwekerij is geruimd en de planten en de bijbehorende kweekapparatuur zijn in beslag genomen ter vernietiging. De politie hield de 24-jarige bewoner aan. Hij verklaarde de hennepkwekerij uit geldnood te hebben opgezet.

Twee aanhoudingen na diefstal telefoons

ETTEN-LEUR: De politie hield dinsdag een 19-jarige man en een 26-jarige vrouw uit Etten-Leur aan voor diefstal De twee worden ervan verdacht betrokken te zijn bij diefstal van meerdere telefoons uit een kleedruimte van een school in Etten-Leur. De politie nam van meerdere gedupeerden aangifte op van diefstal. De telefoons werden vervolgens te koop aangeboden via een veilingsite op internet. Een van de gedupeerden vond zijn telefoon op de site en nam contact op met de koper en met de politie.
De verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 05-05-2010 14:23 | © Regio Midden en West Brabant |