Politie Twente

Persberichten Politie Twente woensdag 5 mei 2010

Twee hennepplantages aangetroffen Enschede/Oldenzaal
De politie Twente heeft dinsdag 4 mei twee hennepplantages ontmanteld. Eén in Oldenzaal en één in Enschede. De politie doet onderzoek naar de eigenaren van de plantages.

Dinsdagmorgen 4 mei omstreeks 10.30 uur meldt de brandweer dat in een schuur aan de Oostveenweg in Enschede tijdens bluswerkzaamheden een hennepplantage is aangetroffen. Omdat de brand een deel van de plantage verwoest heeft, is het aantal planten geschat op 300.

Dinsdagmiddag 4 mei omstreeks 14.45 uur krijgt de politie een anonieme tip dat in een bedrijfspand aan de Textielstraat in Oldenzaal een hennepplantage is. Door de agenten wordt inderdaad een plantage aangetroffen met ruim 1000 planten.

In beide gevallen heeft de Officier van Justitie opdracht gegeven de aanwezige planten en apparatuur te vernietigen. De politie doet onderzoek naar de eigenaren van beide plantages. (2010039836/33884)

Twee aanhoudingen voor het rijden onder invloed Almelo/Enschede
De politie Twente heeft in de avond/nacht van dinsdag op woensdag 5 mei, twee bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed.

Dinsdagavond 4 mei omstreeks 23.30 uur zien surveillerende agenten op de Bornerbroeksestraat in Almelo, een bromfiets rijden zonder verlichting. Als zij de bestuurder, een 30-jarige Almeloër, hierover aanspreken ruiken zij dat hij gedronken heeft. Na de blaastest wordt hij aangehouden en voor ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier weigert hij mee te werken. Tijdens zijn fouillering blijkt dat de 30-jarige in het bezit is van een verboden stroomstootwapen. Het wapen, zijn bromfiets en zijn rijbewijs zijn ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Diezelfde nacht, inmiddels 5 mei, omstreeks 00.30 uur controleren agenten op de Akkerstraat in Enschede, een 30-jarige Enschedese automobiliste op het gebruik van alcohol. Uit de blaastest komt vast te staan dat zij alcohol genuttigd heeft. Zij wordt hierop aangehouden en voor een ademanalyse naar het politiebureau overgebracht. Het resultaat is 1,04 promille. Tevens blijkt dat zijn niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Voor beide zaken wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010040088/40091)

Auto tegen boom, één inzittende zwaar gewond Haaksbergen
Woensdagmorgen 5 mei omstreeks 05.30 uur zijn bij een eenzijdig ongeval aan de Buursestraat beide inzittenden van de auto gewond geraakt. Om onduidelijke reden is de bestuurder de macht over het stuur verloren en vlak voor de beek tegen een boom gereden.

Een 32-jarige passagier uit Enschede is zwaar gewond met de traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis. De 23-jarige bestuurder eveneens afkomstig uit Enschede is ter plekke aan zijn verwondingen door het ambulancepersoneel behandeld. Daarna is de 23-jarige aangehouden voor verhoor en een ademanalyse en overgebracht naar het politiebureau. De uitkomst van de ademanalyse is 1 promille.

Het onderzoekt naar de toedracht van het ongeval wordt voortgezet. (2010040128)




Politie Twente