Politie Gelderland-Zuid

Politie onderzoekt woninginbraak en poging daartoe

Groesbeek, 05-05-2010 o In de nacht van dinsdag op woensdag vonden er in Groesbeek vlak bij elkaar, in de Hoflaan en de Van Nispenstraat, een woninginbraak en een poging daartoe plaats. Bij twee andere woningen in de Van Nispenstraat bleek de poort en schutting vernield te zijn. De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen zich te melden.

In de Hoflaan, waar daadwerkelijk werd ingebroken, bleek computerapparatuur gestolen te zijn. In de woning aan de Van Nispenstraat zag men geen kans op binnen te komen. Beide bewoners deden aangifte van inbraak, dan wel poging daartoe. Twee andere bewoners van de Van Nispenstraat deden aangifte van vernieling van hun poort of schutting. De politie gaat uit van een verband tussen deze zaken.

De politie heeft een buurtonderzoek gehouden. De Technische Recherche is in kennis gesteld en zal waar mogelijk sporenonderzoek doen.

Getuigenoproep

Hebt u in de nacht van dinsdag op woensdag iets bijzonders gezien in de omgeving van de Hoflaan en de Van Nispenstraat, of in de nabije omgeving? Of hebt u andere informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie in Groesbeek op telefoonnummer 0900-8844. Anoniem informatie geven kan ook via Meld Misdaaf Anoniem op telefoonnummer 0800-7000

Wees alert
De politie vraagt u extra alert te zijn. Mocht u getuige zijn van een inbraak(poging) of ziet u iets bijzonders bij een woning of bedrijf en vertrouwt u het niet, waarschuwt dan direct de politie! (10)

Laatst gewijzigd 05-05-2010 15:19 | © Regio Gelderland-Zuid |