Ingezonden persbericht


FESTIVAL LOCATIES BEKEND NUIT BLANCHE 2010

het gratis nachtfestival Nuit Blanche Amsterdam is een feit! Voormalig nachtburgemeesters Josine Neyman & Kristel Mutsters houden zich aan hun woord. Zij beloofden Amsterdam een nacht niet slapen vol ontdekking en inspiratie voor iedereen. Op 19 juni kun je op nachtelijk avontuur in Amsterdam. Hiermee treed onze hoofdstad geheel volgens eigen stijl in de voetsporen van steden als Parijs, Rome, Toronto, Tokyo. Stap voor stap onthullen we de eerste locaties en geheimen die deze nacht van 19 op 20 juni biedt.

De komende weken wordt langzaam onthuld waar je deze nacht moet zijn en wat er gaat gebeuren. Nuit Blanche leidt je van Noord door het Centrum naar de Baarsjes en je kan zelf bepalen waar jouw nachtelijke avontuur begint!

Zo kun je vanaf zeven uur aanschuiven bij het diner in de Tolhuistuin in Noord. Hier vindt Table de Nuit plaats. Een speciaal voor die avond gebouwd restaurant volgens het "do it yourself" principe geïnspireerd op de verhalen en recepten uit Noord. Alles wat je eet, ziet, drinkt en gebruikt komt van de website instructables.com. Ook als je geen honger hebt kun je er naartoe voor de muziek en kunstprojecten die geprogrammeerd staan.

Na Noord pakken we het korte pontje naar Centraal Station. In de wachtruimte op spoor 2 kun je first class op reis met Rocket Cinema. Hier worden klassieke films en oud archief materiaal van de Nederlandse Spoorwegen ter plekke door DJ's, singer-songwriters en bands voorzien van een nieuwe soundtrack. Dit als eerbetoon aan de bioscoop orgelspelers uit de beginjaren van de cinema.

Maar dat is niet alles, want een mysterie werpt dit jaar haar donkere schaduw over de La Nuit Blanche. Overal waar je komt vind je eigenaardige sporen. Een mysterieus figuur, een geheimzinnige boodschap, een zwerver op de hoek. Ontrafel het mysterie, speel tijdens de Nuit Blanche met behulp van telefoon en GPS een adventure game ontwikkeld door Golfstromen in samenwerking met Waag Society.

Nachtfestival Nuit Blanche, is een initiatief van de voormalige nachtburgemeesters die de geliefde Amsterdamse nacht eens van een andere kant laten zien. Met een voet tussen de deur bij de gemeente, een hoop creativiteit van organisatie en samenwerkingspartners staat het festival programma voor 2010. Een festival dat niet alleen nachtminnend Amsterdam, maar ook cultuurbarbaar of -liefhebber, en zowel jong als oud op een tour de la Nuit moet laten gaan. Van project naar project en van beleving naar beleving.

Dit waren de eerste onthullingen van het festival. Wil je meer weten over de bovenstaande programmering of de makers hiervan ga naar www.nuitblancheamsterdam.nl.