Ingezonden persbericht


PERSBERICHT, ROTTERDAM 13 APRIL 2010

VRIJHEID WERELDWIJD: BEVRIJDINGSFESTIVAL ZUID-HOLLAND 5 MEI ROTTERDAM

Nieuwe locatie, nieuwe tijden, nieuw thema en inhoudelijk sterk als altijd. Om 11.00 uur 's ochtends wordt het Bevrijdingsfestival geopend op de Parklaan te Rotterdam. Het thema Vrijheid Wereldwijd zal daarbij als rode draad door de dag lopen en vertaald worden in muziek, acts, stand-up comedy, theater en workshops. Kortom, het wordt een feest waar 65 jaar vrijheid wordt gevierd met een divers en breed programma.

Muzikaal genot op het Erasmuspodium

Het Erasmuspodium staat in het teken van nationale en internationale bands en artiesten. Muzikaliteit is het sleutelwoord als het gaat om de programmering van dit podium, het is dan ook aan de artiesten om hun stem te laten horen en de Parklaan in te weiden met het thema Vrijheid Wereldwijd. Wat kan je verwachten, hier alvast een klein tipje van de sluier: The Boris & Wicked Jazz Experience, ambassadeurs de vrijheid, nodigen jou uit voor de ultieme soul, funk, jazz en house experience. De band Rigby is er klaar voor, en maakt dat kenbaar met een eigen sound, het perfecte popliedje en de wilskracht daarmee zoveel mogelijk mensen te bereiken. Heerlijke Braziliaanse beats, sexy cocktailjazz uit de sixties, volle soul- en jazzvocalen, dat is de sound van Club des Belugas, de beste Nu Jazz-formatie van het Europa. Het is oud, het is nieuw, het is hip, het is nu, laat je meevoeren op de betoverende klanken van Club des Belugas!

Houdt het volgende persbericht of www.bevrijdingsfestivalzh.nl in de gaten voor totale de programmering.

Hoor en wordt gehoord op het Vrijheidspodium

Naast het muzikale programma is er ook een inhoudelijk podium waar het thema Vrijheid Wereldwijd verder uitgediept wordt. Onder leiding van Abdellah Dami wordt er gedebatteerd met BN'ers, politici en vrijheidstrijders over het thema Vrijheid Wereldwijd. Jouw stem mag hierbij niet ontbreken, dus laat je horen. Daarnaast volgt er nog een volledige programmering met o.a. muziek, dans, theater, stand-up comedy, workshops en een optreden van de winnaar Grote Prijs Zuid-Holland in de categorie Singer/Songwriter. Zo zal Theater Maatwerk, Bevrijdingsfestival trakteren met de voorpremière van La Batteria De Maria. Een muzikale theaterbeleving. Altijd al willen weten hoe het is om te werken aan vrede, vrijheid en veiligheid? Grijp nu je kans en schuif aan bij het Veteranen Speeddaten en praat met mensen die in de afgelopen decennia als militair betrokken zijn geweest bij conflicten of vredesmissies.

Kinderen kunnen hun energie kwijt bij Samba Salad. De Playground Band van Samba Salad neemt de kinderen en volwassen mee de straat op met "Hopscotch", de Engelse naam voor Hinkelen. Straatspelletjes en -liedjes uit Nederland en de rest van de wereld zijn de inspiratiebron voor dit aanstekelijke pretconcert met onalledaagse regels.

Houdt het volgende persbericht in de gaten voor het complete programma van Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2010.



Ingezonden persbericht