Ingezonden persbericht


PERSBERICHT, ROTTERDAM 19 APRIL 2010

NIEUWE LOCATIE ZORGT VOOR ULTIEM FESTIVALGEVOEL VOOR BEVRIJDINGSFESTIVAL ZUID-HOLLAND

Bevrijdingsfestival Zuid-Holland presenteert op 5 mei een programma dat er niet om liegt. Alle leeftijden zijn vertegenwoordigt en kunnen meegenieten met de viering van 65 jaar vrijheid. De Parklaan te Rotterdam is de nieuwe locatie waar vanaf 11.00 uur 's ochtends de dag begint met een spectaculair kinderprogramma. Vervolgens start om 13.00 uur het middagprogramma met muziek, debat, stand-up comedy, theater en workshops. Met het sfeervolle decor van de Parklaan gaat Bevrijdingsfestival Zuid-Holland voor een echt festivalgevoel zorgen en dat terwijl het seizoen nog moet beginnen.

Totale programmering Erasmuspodium

Op het Erasmuspodium vinden optredens van artiesten plaats, waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat. Het podium wordt geheel in stijl gepresenteerd door Howard Komproe. De muzikale aftrap zal verzorgd worden door Flinke Namen, MC Fit, Murth, Sef en The Flexican schijnen al jaren, zowel individueel als gemeenschappelijk en schrijven bij opkomst direct geschiedenis. Vervolgens zal Yolanthe Cabau van Kasbergen acte de presence geven voor de actie 'Stop Kindermisbruik'. Bijgestaan door Glennis Grace, die een toepasselijk nummer gaat zingen. Dan is het de beurt aan Rigby, om het Bevrijdingsfestival te betoveren met het perfecte popliedje. Aansluitend neemt het Belgisch-Nederlands rock formatie met een hoofdletter R het over, met hun niet te versmaden killersongs. Ook de sexy band Club des Belugas, de beste Nu Jazz-formatie van het Europa, komt het publiek verleiden met heerlijke Braziliaanse beats, sexy cocktailjazz uit de sixties, volle soul- en jazzvocalen. The Boris & Wicked Jazz Experience, ambassadeurs van de vrijheid, nodigen jou uit voor de ultieme soul, funk, jazz en house experience. Speciaal voor het Bevrijdingsfestival gaan Boris en The Wicked Jazz Sounds Band een samenwerking aan, dit kan niet anders dan resulteren in een spetterend optreden.

Vrijheidspodium meemaken en erbij zijn!

Jouw rol bij het Vrijheidspodium tijdens Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2010 is onmisbaar. Dit podium staat in het teken van 'horen en gehoord worden', waarbij dit interactieve podium vraagt om jouw stem en jouw aanwezigheid. De kick-off is in handen van Theater Maatwerk, dit unieke theatergezelschap maakt al meer dan twintig jaar theatervoorstellingen met acteurs met een verstandelijke beperking. Bevrijdingsfestival Zuid-Holland is dit jaar het decor van de voorpremière van La Batteria de Maria, een wereld van klank en beweging. Daarna kunnen de allerjongsten hun energie kwijt bij Samba Salad. Straatspelletjes en -liedjes uit Nederland en de rest van de wereld zijn de inspiratiebron voor dit aanstekelijke pretconcert met onalledaagse regels. Vervolgens kunnen de kinderen hun tomeloze creativiteit inzetten tijden de knutselworkshop van Scrap. Onder leiding van Abdellah Dami wordt er gedebatteerd met BN'ers, politici en vrijheidsstrijders over het thema Vrijheid Wereldwijd. Dan i s het tijd voor Freedom in Music, een muzikale traktatie. In samenwerking met de conservatoria van Amsterdam, Rotterdam en New York zullen vier "bands" worden samengesteld. Hun songs zijn geïnspireerd op de Four Freedoms van Franklin D Roosevelt: "vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst, vrijwaring van gebrek, vrijwaring van angst." Hausmagger is een nieuwe Nederlandstalige 'dualhead' band. Recht-toe-recht-aan-songs in on-Nederlands proza. HAUSMAGGER, gewoon goed! Winnaar van de Comedy Award 2009 en sinds kort cast member bij de Comedy Train, Marlon Kicken, gaat met een speciaal geschreven stuk voor Bevrijdingsfestival Zuid-Holland je lachspieren nog wat oprekken. Het is aan de The Parents, winnaar singer/songwriter van de Grote Prijs van Zuid-Holland om het Vrijheidspodium af te sluiten.

Houd het volgende persbericht in de gaten voor meer nieuws over Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2010.