Ingezonden persbericht


Middelburg, 28 april 2010

Persbericht

5 mei in Middelburg: De Oerzeeuw

Timberwalk, accu hold, dijk dichten, boomstam uitstoten en auto dead lift; het zijn slechts enkele onderdelen van de Sterkste Man wedstrijd in Middelburg. Op woensdag 5 mei is de Markt in Middelburg het domein van de spierbundels. Twintig krachtsporters gaan de strijd aan om de felbegeerde titel `OerZeeuw' in de wacht te slepen. De wedstrijd is opgesplitst in 2 klassementen, te weten de nieuwkomers (C klasse) en de gevorderden (B klasse). In iedere categorie zijn 10 deelnemers afkomstig uit Zeeland, maar ook daarbuiten.

De atleten gaan de strijd aan met zichzelf én tegen elkaar. Zij worden getest op spierkracht, conditie, mobiliteit met zware voorwerpen en doorzettingsvermogen. De winnaar van dit spektakel mag zich een jaar lang OerZeeuw noemen. Ted van de Parre, voormalig Sterkste Man van de Wereld 1992, opent de wedstrijd.
Het evenement is vrij toegankelijk en valt in de feestweek van de Giro d'Italia. Op 10 mei finisht de derde etappe van de Giro in de historische binnenstad van Middelburg. Het evenement wordt georganiseerd door Richard Dirven, Nederlands en Belgisch Kampioen Powerliften en Rinus Souisa, voormalig Sterkste Man van Zuidwest Nederland.