Ingezonden persbericht


Persbericht

Twee Israëlische vredesactivisten in België voor steun aan campagne

'Israël koloniseert - Dexia financiert'

Tussen 5 en 12 mei zijn de Israëlische mensenrechtenactivisten Esti Micenmacher (Who Profits?) en Angela Goldstein (Israeli Committee Against House Demolitions) in België voor een lezingenreeks in verschillende steden. Op 12 mei nemen beide activisten tevens deel aan de acties tegen de financiering van de Israëlische kolonisatie door Dexia. Deze acties worden georganiseerd naar aanleiding van de jaarlijkse Algemene Vergadering van Dexia op 12 mei 2010.

Esti Micenmacheris actief bij 'Who Profits?', een project dat de banden onderzoekt tussen de Israëlische bezetting en Israëlische en internationale bedrijven. 'Who Profits?' onderzoekt o.m. in welke mate de Belgische bank DEXIA betrokken is bij het financieren van de illegale joodse kolonies. 'Who Profits?' is een cruciale informatiebron van het Belgische actieplatform 'Israël koloniseert - Dexia financiert'. Daarnaast is 'Who Profits?' lid van 'Ta'ayush - Arabisch-Joods partnerschap' en 'The Coalition of Women for Peace (CWP)'. (www.whoprofits.org)

Angela Godfrey-Goldsteinis action advocacy officer bij het 'Israeli Committee Against House Demolitions (ICAHD)' en lid van het mediateam van de Free Gaza-beweging. Angela is actief binnen verschillende VN-werkgroepen die zich bezighouden met de rechten van ontheemde mensen. Daarnaast is ze momenteel ook werkzaam voor de EU als coördinator van het project 'Home Demolitions and the law'. Ze is gespecialiseerd in het probleem van de vernietiging van Palestijnse huizen door het Israëlische leger (recent nog in Sheikh Jarrah en Silwan, Oost-Jeruzalem) en de situatie van de bedoeïnen in de Negev-woestijn. (www.icahd.org)

Lezingen
Brussel: donderdag 6 mei 2010 - 20 u.
Antwerpen: zondag 9 mei 2010 - 15 u.
Gent: maandag 10 mei 2010 - 20 u.
Charleroi: dinsdag 11 mei - 17 u.
Leuven: dinsdag 11 mei 2010 - 20 u.




Ingezonden persbericht