Gemeente Utrecht

Op dit persbericht rust een embargo tot 5 mei 2010 om 16.00 uur.

In verband met het verrassingselement van deze gebeurtenis gelieve het embargo te respecteren.

VoedselbankPLUS Rivierenwijk winnaar Tolerantieprijs 2010

Op woensdag 5 mei reikt burgemeester Wolfsen, tijdens het Bevrijdingsfestival Utrecht, de zestiende Tolerantieprijs uit aan VoedselbankPLUS Rivierenwijk. De winnaar ontvangt een geldbedrag van ¤ 7.000, dat moet worden bestteed aan het bekroonde initiatief.

VoedselbankPLUS Rivierenwijk ontstond in 2006 op initiatief van buurtbewoners. Inmiddels verzorgt een werkgroep van 14 vrijwilligers wekelijks ruim 55 voedselpakketten voor gezinnen die het hard nodig hebben. De 'PLUS' staat voor meer dan alleen het bieden van voedsel: de Voedselbank is tevens een ontmoetingsplek, waar mensen terecht kunnen voor een goed gesprek en gezelligheid, een benadering die de drempel om naar de voedselbank te komen verlaagt. De vrijwilligers kennen vaak uit eigen ervaring of uit eigen omgeving de situatie waar de mensen zich in bevinden. De vrijwilligers tonen oprechte en duurzame betrokkenheid; ze zijn actief omdat ze zich voor een ander willen inzetten. VoedselbankPLUS doorbreekt vooroordelen en geeft mensen eigenwaarde terug. Ze raken gemotiveerd om deel te nemen aan activiteiten en komen in contact met buurtgenoten.

De Tolerantieprijs, in 1995 ingesteld door de Utrechtse gemeenteraad, is bedoeld voor initiatieven ter bevordering van verdraagzaamheid, respect en begrip in de Utrechtse samenleving.