Gemeente Leeuwarden

Persuitnodiging: Antiracismeprijs Leeuwarden voor Leona Beeldstroo

EMBARGO TOT WOENSDAG 5 MEI 2010, 14.15 UUR!

Burgemeester Ferd Crone reikt op bevrijdingsdag, woensdag 5 mei, om 14.15 uur de Antiracismeprijs 2010 van de gemeente Leeuwarden uit aan mevrouw Leona Beeldstroo. De uitreiking vindt plaats in de muziekkoepel in de Prinsentuin.

De jury omschrijft het in de toekenning als volgt:

'Mevrouw Beeldstroo toont pit en lef en een onverwoestbaar geloof in de mogelijkheden haar doel te bereiken. Zij heeft zich ingezet voor het Keti-Koti festival, acties voor jongeren van verschillende gezindten en activiteiten rondom vrouwenbesnijdenis. Daarnaast vraagt zij aandacht voor allochtonen rondom de thema's seksualiteit en gezondheid.

Mevrouw Beeldstroo weet veel mensen op de been te brengen en laat uitgebreid van zich horen. Zij heeft een enorm netwerk en zet dat krachtig in voor haar doelstellingen. Deze doelstellingen vertegenwoordigen de aard van de Antiracismeprijs.'

De andere genomineerden zijn de volgende instanties of personen: Buro Saris, het bestuur van het Multifunctioneel Centrum Vrijheidswijk, de internationale Schakel Klas van scholengemeenschap Piter Jelles, supermarkt Jumbo, Multicultureel Centrum De Klaproos, en mevrouw Elly Post.

De jury bestaat uit: Marijke van Ruiten, Anneke Langenberg, Luuk Wagter, Frank de Koster, Piter Wilkens, Garley Katoen en Annie Hoekstra. Mevrouw Beeldstroo krijgt uit handen van burgemeester Crone een speldje en een waardecheque. In de speld zit de steen Citrien. Citrien is een zonnige en verwarmende steen. De steen bevordert zelfvertrouwen, zelfrespect, individualiteit, extraversie en stimuleert zelfverwezenlijking.

U bent van harte welkom om bij de uitreiking van de antiracismeprijs 2010 aanwezig te zijn.