Gemeente Deventer

week 19 - 3 mei tot en met 7 mei 2010

Gepubliceerd: May 05, 2010 00:00

Laatst gewijzigd: May 03, 2010 12:06

onherroepelijk bestemmingsplan Zandweerd-Noord/Platvoet en voorontwerp bestemmingsplan Ruimte voor de Rivier

ONHERROEPELIJK BESTEMMINGSPLAN ZANDWEERD-NOORD/PLATVOET,


1e partiële herziening 2009

Het college van burgemeester en wethouders deelt mee dat het bestemmingsplan

* "Zandweerd-Noord / Platvoet, eerste partiële herziening 2009"

onherroepelijk is geworden.

Het bestemmingsplan ligt ter inzage bij Publiekszaken, Leeuwenbrug 81.

U kunt het plan ook inzien op de website:
www.deventer.nl/bestemmingsplannen.

VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN RUIMTE VOOR DE RIVIER

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 6 mei tot en met 16 juni 2010 ter inzage ligt:
* het voorontwerp bestemmingsplan Ruimte voor de Rivier.

Het bestemmingsplan Ruimte voor de Rivier wordt globaal begrensd:
* aan de westzijde door de gemeentegrens, de Worp en de Bolwerksweg;
* aan de noordzijde door de gemeentegrens;
* aan de oostzijde door de provinciale weg N337 en de stad Deventer;
* aan de zuidzijde door de uiterwaarden ter hoogte van de Teugsekolk.

Dit bestemmingsplan wordt voorbereid in het kader van de beleidslijn "Ruimte voor de Rivier" en voorziet in waterstaatkundige functies als uiterwaardvergravingen en nevengeulen en daarnaast in natuurontwikkeling en -beheer, agrarische doeleinden en recreatie. Er wordt een nieuw agrarisch bedrijf mogelijk gemaakt en voor een bestaand agrarisch bedrijf wordt een wijzigingsbevoegdheid opgenomen waarmee de bedrijfsbebouwing op termijn uitgebreid kan worden. Tenslotte wordt een aantal bestaande functies in het bestemmingsplan opgenomen.

Het voorontwerp bestemmingsplan kunt u inzien via RO-online (www.ruimtelijkeplannen.nl) en op de website
www.deventer.nl/bestemmingsplannen. Op deze site kunt u ook een directe link vinden naar het voorontwerp bestemmingsplan op RO-online.

De digitale bestanden van het voorontwerp bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld via http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans. Op de gemeentelijke website www.deventer.nl/bestemmingsplannen kunt u een directe link vinden naar de vindplaats van de bestanden van het plan.

Ook kunt u het voorontwerpbestemmingsplan inzien tijdens de openingstijden bij Publiekszaken, Leeuwenbrug 81 en bij het Gemeentelijk informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek, Brink 70.

Voor meer informatie over het voorontwerpbestemmingsplan wordt u verwezen naar de website www.deventer.nl/bestemmingsplannen en naar de publicatie elders in deze Deventer Nu pagina's.

Inspraak
Gedurende genoemde termijn kunt u een schriftelijk inspraakreacties indienen bij het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, Postbus 5000, 7400 GC Deventer, o.v.v. "inspraakreactie voorontwerp bestemmingsplan Ruimte voor de Rivier". Digitale inspraakreacties kunnen worden ingediend via http://www.deventer.nl/producten-en-diensten/digitaal-loket/bezwaar-en- beroep. Het indienen van digitale zienswijzen via e-mail is niet mogelijk. Ook kunt u mondeling inspreken bij dhr. W. Bogers van het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, telefoon 14 0570.

Inloopavond
Over dit bestemmingsplan organiseert de gemeente op woensdag 19 mei 2010 een inloopavond. Tijdens deze bijeenkomst is er gelegenheid de plannen in te zien en vragen te stellen. U bent van harte welkom op een voor u geschikt moment tussen 19 en 21 uur in de Mariakerk, Nieuwe Markt 35 te Deventer.