Allegro Investment Fund investeert in IMEC spin-off MAgCAm

05/05/2010 16:05

Allegro Investment Fund NV

Allegro Investment Fund heeft een participatie genomen in MagCam, een spin-off van IMEC.

MagCam ontwikkelt en commercialiseert camera's voor magnetische velden. Dit zijn geavanceerde digitale matrix magnetische veld sensoren die 2 dimensioneel magnetische velden opmeten met een hoge resolutie en een hoge snelheid. Toepassingen omvatten het niet-destructief inspecteren van puntlassen en lasnaden, kwaliteitscontrole van permanente magneten en subassemblies van magneten, onderzoek in de materiaalkunde en de metaalkunde en visualisatie van magnetische velden. MagCam biedt een off-the-shelf product lijn van camera's en sensoren, bestaande uit hardware and software, alsook verhuur service.

"We zijn zeer verheugd met deze beloftevolle nieuwe investering voor ons fonds. We zijn erg onder de indruk van de disruptieve technologie die hier ontwikkeld werd en van de sound business approach van het management om het product gamma naar een wereldwijde markt te brengen. Dit is precies waar wij naar op zoek zijn," zegt dr.ir. Alex Van den Bossche, gedelegeerd bestuurder van Allegro Investment Fund.

" Ik ben zeer verheugd dat Allegro als aandeelhouder aan boord komt bij MagCam. Hun serial entrepreneur ervaring is bijzonder waardevol voor een technologiebedrijf als MagCam", zegt dr. Koen Vervaeke, CEO en stichter van MagCam.

Over MagCam :

MagCam werd opgericht door dr. Koen Vervaeke in 2009. Gedurende zijn doctoraal onderzoekswerk, op IMEC en op het Instituut voor Nanoscale Physics & Chemistry van de KULeuven en gedurende zijn postdoctoraal werk gebaseerd op een fellowship van IWT, heeft Koen de magentische veld camera uitgevonden en ontwikkeld. Deze technologie is

via patent beschermd.

Meer info op : www.magcam.com

Over Allegro :

Allegro Investment Fund NV is een in Leuven gevestigd open-end private investerings groep, die zich focust op high-tech ventures. Het fonds combineert meer dan 40 jaar relevante business ervaring op vlak van high-tech start-up en early stage management. Allegro investeert in disruptieve technologien die gemanaged worden door professionele teams die een belangrijke en wereldwijde markt nastreven met hun producten. De aandeelhouders van Allegro zijn Captains of Industry uit een brede waaier van sectoren.

Meer info op : www.allegroinvestmentfund.com

Contact: dr.ir. Alex Van den Bossche; tel.: 0485 66 46 50

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel