Socialistische Partij


05-05-2010 *

Kindervrijmarkt.

Wat is er mooier als de bont geschakeerde kleedjes waarop kinderen hun waar verkopen. Of een vioolspelend kind met naast zich een grote hoed voor de centjes. Dat dit in Oss met de Koninginnenmarkt niet kan is te gek voor woorden. Ook nog omdat er nergens(bij mijn weten) is aangekondigd dat dit niet mag. Niet ieder kind heeft het geld om een kraam te huren.

En vaak is het van het desbetreffende kind een inpulsverkoop. Wie precies de schuldige is van dit verbod is onduidelijk. Zijn het de centrumondernemers, de marktkooplieden, een of andere organisatie of de gemeente?

Duidelijk is wel dat deze misstand zo snel mogelijk uit de wereld moet. Iedere stad of plaats heeft een kindervrijmarkt. Oss kan daarin niet achterblijven. Juist die kleine zaken bepalen de sfeer van een stad. Het plein rondom de Grote Kerk en de aanlooproutes naar het centrum zijn hiervoor uiterst geschikt. De SP vindt dan ook dat diegene die hiervoor verantwoordelijk is zijn handelswijze moet wijzigen. Voortaan elke Koninginnedag vrolijke matjes met uitgestalde kinderspulletjes.

Mijn vraag aan het college is:


1.Wie is er precies verantwoordelijk voor het verbod op kleedjesverkoop door kinderen.


2.Is er duidelijk gecommuniceerd dat dit niet mocht?


3.Is het college bereid om met diegene die hiervoor verantwoordelijk is in gesprek te gaan en zo nodig de regie te nemen zodat dit in de toekomst niet meer voor komt.


4.Kunnen wij erop vertrouwen dat Koniginnedag 2011 een kindervrijmarkt heeft.

Met vriendelijke groet,

Mari-Anne Marijnissen
SP raadslid