RTL Group

Excessen en drama's in nieuwe reeks 'Help, Mijn Man Heeft Een Hobby!'

Ten einde raad omdat manlief al zijn tijd in zijn hobby steekt en niet naar zijn kinderen omkijkt? Excessief tijdverdrijf dat het gezinsleven ernstig ontregelt en de relatie op het spel zet, daar draait het om in de nieuwe afleveringen van de RTL 4-successerie Help, Mijn Man Heeft Een Hobby. Vanaf donderdag 6 mei helpt John Williams weer de vrouwen van doorgeslagen hobbyisten en treedt hij op als mediator.

John valt ook in deze reeks van de ene in de andere verbazing. Zo ontmoet hij de computerverslaafde Marcel, die zo vast zit aan zijn laptop dat zijn vrouw Renate alleen nog maar via msn met hem kan communiceren. De kinderen zijn verdrietig, omdat hun vader geen leuke dingen meer met ze doet.

Ook komt John voor deze serie bij een woonhuis waar meer boeken zijn opgeslagen dan in een bibliotheek. Lenie, de vrouw des huizes, is de wanhoop nabij. Boeken Gijs, zoals haar man in het dorp wordt genoemd, koopt en verkoopt boeken voor het goede doel en weet niet van minderen. Het is de hoogste tijd dat de verzamelwoede tot normale proporties terug wordt gebracht.

John stuit ook op de onvervalste modelhelikopter-crack Frank. Deze uit de kluiten gewassen kleuter krijgt zijn kicks van het terroriseren van huisgenoten, door vlak boven hun hoofden te vliegen met zijn modelletjes. Zelfs rustig douchen, tv-kijken en toiletteren zijn onmogelijk en de woonkamer en tuin zijn omgebouwd tot heliplatforms. Diana heeft er meer dan genoeg van en wil dat Frank meer aandacht besteedt aan haar en de kinderen. Bovendien wil ze een huis dat gericht is op het gezinsleven en niet op helikopters en dus staat Frank voor de keuze.

Naast een portret van het gezin, wordt de bewuste hobby besproken en de problemen daarbij in kaart gebracht. Met hulp van psycholoog Barbara Nanninga gaat John aan de slag om de excessen te beteugelen en neemt in eerste instantie de situatie in zich op. Met dit gegeven wordt de man in kwestie vervolgens geconfronteerd, in de hoop dat hij meewerkt aan verbetering. De aap komt dan al snel uit de mouw en duidelijk wordt vaak dat er dieperliggende issues zijn die moeten worden aangepakt. Er volgen keiharde afspraken die door middel van een weekopdracht vorm moeten krijgen. Intussen ondervindt John aan den lijve hoe het is om fanatiek met de betreffende liefhebberij bezig te zijn. Hij hoort het slachtoffer uit over zijn kick, hoe het allemaal is begonnen en de problemen die zijn ontstaan. Maar wat is de uiteindelijke oplossing, waar alle gezinsleden zich in kunnen vinden?

Uitzending: RTL 4, wekelijks, vanaf donderdag 6 mei, tussen 20.30 en 21.30 uur.

Website: rtl.nl/Helpmijnmanheefteenhobby

---

Noot aan de redactie: fotomateriaal is op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl.