RTL Group

Dorpsbewoners krijgen spontaan reading op straat

Derek Ogilvie heeft door de jaren heen op vele mensen indruk weten te maken met zijn televisieprogrammas en theatershows en vanaf donderdag 6 mei is de Schot weer terug bij RTL 4. In een nieuwe en opmerkelijke programmaserie trekt het populaire medium naar verschillende streken waar hij met uiteenlopende readings zoveel mogelijk mensen hulp en troost hoopt te bieden. Derek loopt in eerste instantie spontaan een willekeurige dorpsstraat in. Wat voelt Ogilvie op zon moment en hoe reageren de mensen die hij aanspreekt op zijn directheid en zijn verbluffende kennis van specifieke feiten?

Ogilvie stapt voor deze serie de wijde wereld in, want binnen kleine gemeenschappen, buiten de grote steden, werkt een groot verlies van een familie door op het buurtgevoel en de saamhorigheid van plaats- en streekgenoten. De mensen kennen elkaar vaak en de verhalen die naar boven komen, zijn soms ook bekend uit de krant, de kroeg of van straat. Met dit gegeven doet Derek een reeks intieme readings in buurthuizen, schoolaulas of gymzalen, waar ongeveer honderd buurtbewoners bij aanwezig zijn. Zoals de kijker het van hem gewend is, voelt Derek steeds eerst de ruimte aan op de aanwezigheid van spirits. Naast de bijeenkomsten komt Ogilvie ook bij mensen thuis voor uitgebreide familiereadings en schiet hij te hulp wanneer er niet gecommuniceerd kan worden met een kind.

Wat Derek Ogilvie bijzonder maakt en waarom het Nederlandse publiek hem zo waardeert, is dat de informatie die hij doorkrijgt zeer gedetailleerd en concreet is. Met de nodige zelfspot en humor weet Derek op zijn bekende confronterende manier mensen te helpen die worstelen met vragen over een overleden dierbare of wachten op een bevestiging dat hun overleden geliefden bij hen zijn. Geen enkele reading is hetzelfde en verhalen kunnen soms een compleet andere wending nemen.

VIDEOCHAT
Na afloop van de uitzending, op donderdag 6 mei om 22.30 uur, neemt Derek plaats achter de camera voor een exclusieve videochat. Een half uur lang neemt hij de tijd om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden die hij op zich afgevuurd krijgt. Kijkers kunnen inloggen op rtl.nl/derek.

Uitzending RTL 4: wekelijks, vanaf donderdag 6 mei, tussen 21.30 en 22.30 uur.

Website: rtl.nl/derek

---

Noot aan de redactie: fotomateriaal is op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl.