Gemeente Enschede

Scheele Beernd en Frog de Kikker in het Ledeboerpark

Op stap met de Bende van Scheele Beernd

In de meivakantie zijn Frog de Kikker en Scheele Beernd beiden aanwezig in het Enschedese Ledeboerpark. Frog heeft zijn eigen kikkertentoonstelling in bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner en kinderen kunnen in het park de spannende speurtocht van Scheele Beernd doen. Deze speurtocht die door NatuurEducatie van de gemeente Enschede is gemaakt, wordt op donderdag 6 mei om 10.00 uur feestelijk geopend door wethouder Jeroen Hatenboer, samen met kinderen van de SKE (Stichting Kinderopvang Enschede) en natuurlijk door Scheele Beernd zelf!

Fraaie cultuurhistorische wandelroute
Door het Ledeboerpark en landgoed Het Wageler loopt een fraaie cultuurhistorische wandelroute. Deze is gemarkeerd en er staat bij het bezoekerscentrum tevens een informatiebord. Ook is hier een fraaie brochure verkrijgbaar met daarin een kaart met de route en beschrijvingen van een aantal interessante cultuurhistorische plekken waar de wandelaar langskomt. Bijvoorbeeld de Viermarkenlinde waar vroeger recht werd gesproken over de vier marken die hier aan elkaar grenzen, de Spieker, het Koetshuis en de Schop, fraaie gemeentelijke en rijksmonumenten, en de `Mammoetboom' die in het park werd aangeplant door de familie Ledeboer in 1890 en die intussen de hoogste boom van deze soort is in Nederland! De route is ook te bekijken en te downloaden op www.enschedebuitensporig.nl

Op zoek naar de schat van Scheele Beernd
Om deze wandelroute ook voor kinderen aantrekkelijk te maken, loopt er langs dezelfde route een spannende speurtocht. Scheele Beernd en zijn bende nemen de kinderen mee op zoek naar een geheimzinnige schat die hier in het gebied verstopt zou zijn.....Met een schatkaart die gelukkig nog bewaard is gebleven en met een echte Twentse reismand, een zgn. `kiep' vol natuur speur- en ontdekspullen, kunnen de kinderen op zoek gaan naar de schat.
De kinderen die zich hebben aangemeld bij de SKE voor de buitenschoolse opvang, gaan in de meivakantie op stap met Scheele Beernd. De jongere kinderen mogen allerlei spannende spelletjes doen met Frog de Kikker, die zijn tentoonstelling heeft in het bezoekerscentrum. Maar ook andere kinderen mogen in de meivakantie op bezoek komen bij Frog en Scheele Beernd. Bel voor meer informatie met NatuurEducatie tel. 053 4351825.

de_uitrusting_1.JPG

Openingstijden en meer informatie
Het Ledeboerpark en het bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner zijn bereikbaar via de hoofdingang (met de adelaars) van het Abraham Ledeboerpark aan de Hengelosestraat te Enschede. Daar is ook een parkeerplaats voor uw auto.
Na 300 meter ligt aan de rechterkant bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner.
De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 8.00 - 16.00 uur en op zondag van 11.00 - 17.00 uur.
Op zaterdag en tijdens feestdagen is het bezoekerscentrum gesloten. Voor informatie of reservering voor de speurtocht kunt u bellen naar NatuurEducatie tel. 053 4351825.

Geplaatst: 04 mei 2010.

4 mei 2010