Gemeente Onderbanken


Inloopdagen voor mantelzorgers: âRespijtzorg⦠nooit bij stilgestaanâ

In mei vinden op acht locaties in Parkstad inloopbijeenkomsten plaats voor mantelzorgers met het thema: âRespijtzorgâ¦nooit bij stilgestaanâ Respijtzorg is de tijdelijke overname van mantelzorgtaken met als doel de mantelzorger even vrijaf te geven. Hierdoor kan de mantelzorger nieuwe energie opdoen om vervolgens de zorg weer aan te kunnen. Tijdens de bijeenkomsten wordt het belang en de mogelijkheden van respijtzorg besproken.

Het Steunpunt voor Mantelzorgers organiseert in samenwerking met Ruggesteun en het Toon Hermans Huis Parkstad bijeenkomsten op de diverse locaties in Parkstad.

Â

In Onderbanken is dat:
Datum: 6 mei en verder elke eerste donderdag van de maand Tijd: 10.00-12.00 uur
Locatie: A ge Water 20a te Schinveld (Welzijnswerk Onderbanken)

Â

Een consulent van het Steunpunt voor Mantelzorgers begeleidt de bijeenkomsten. De bijeenkomsten worden i.s.m. het Toon Hermans Huis Parkstad en Ruggesteun georganiseerd. De opzet van de bijeenkomsten is als volgt: Het eerste uur is gekoppeld aan een thema. Tijdens het tweede uur kunt u individueel vragen stellen aan de vertegenwoordigers van de bovengenoemde organisaties of u kunt gezellig koffie drinken en ervaringen uitwisselen met de andere aanwezigen. U hoeft niet twee uur bij de bijeenkomsten aanwezig te zijn. U kunt bijvoorbeeld alleen naar het vragenuurtje komen om uw vraag te stellen. Aanmelden is niet nodig. Deelname, koffie en thee zijn gratis. Het thema van juni is voor alle locaties: Ontspanning. Zorgt u voor een zieke of hulpbehoevende in uw naaste omgeving (thuis of in een verzorgingshuis) dan bent u van harte welkom! Voor informatie: Steunpunt voor Mantelzorgers, tel. 045 â 5 61 62 10.