Gemeente Duiven


Resultaten onderzoek Waarstaatjegemeente.nl


----------
In het najaar van 2009 heeft de gemeente Duiven voor de tweede keer deelgenomen aan de Waarstaatjegemeente.nl (voorheen Staat van de Gemeente). Het is een onderzoeksinstrument waarbij de tevredenheid van de burger over de gemeente ten aanzien van een aantal burgerrollen wordt gemeten.

Tevredenheid van de burger
Burgertevredenheid is misschien wel het belangrijkste gegeven voor de kwaliteit van gemeentelijk functioneren. De burger bepaalt of de gemeente goede dingen doet én of de gemeente de dingen goed doet.

Hoe staat onze gemeente Duiven ervoor? Gaat het goed? Zijn er problemen? Hoe oordelen onze inwoners over de gemeente? En hoe staat Duiven ervoor in vergelijking met andere gemeenten? Veel raadsleden, burgers, ambtenaren en collegeleden vragen dit zich wel eens af. Eén van de manieren om er achter te komen wat uw oordeel over de gemeente is, is via het stellen van vragen in een enquête. Vorig najaar hebben we dat in Duiven gedaan. Er zijn vragenlijsten uitgezet met vragen als "Hoe denkt u over uw woonomgeving?" , "Wat is uw oordeel over ons gemeentebestuur?" en "Wat vindt u van de gemeentelijke regels en van de dienstverlening?"

Door de vragen te beantwoorden heeft u uw waardering kunnen geven over een aantal aspecten van de gemeenten. Met de uitslag van het onderzoek geven van op hoofdlijnen aan hoe Duiven er voor staat. Het onderzoek heet dan ook 'Waar staat je gemeente.nl". De vragen lijst van 'Waar staat je gemeente - Burgerrollen' wordt ook bij ruim 200 andere gemeente uitgevoerd, zodat wij onze prestaties kunnen vergelijken met die van andere gemeenten. Duiven heeft nu voor de tweede keer meegedaan. Op de pagina's in de Informeel leest u het resultaat voor Duiven, de vergelijking met vorige keer en ter vergelijking ook het gemiddelde van de andere deelnemende gemeenten.

Meer informatie over 'Waar staat je gemeente - burgerrollen' en het totale onderzoeksrapport vindt u op www.waarstaatjegemeente.nl Informeel week 18 waarstaatjegemeente
samenvatting resultaten najaar 2009
WSJG_NJ09_Rapport_DEFINITIEF_201003231