Oproep: leg uw duurzame bedrijfsplan voor aan durfinvesteerders

06/05/2010 09:36

Vereniging Van Milieukundigen

Zit er systematiek in het succes en het falen van milieuondernemer? Die vraag staat centraal tijdens de Nationale Milieudag 2010 op 18 juni in Den Haag. Opvallend onderdeel vormt de mogelijkheid voor beginnende ondernemers om hun duurzame idee voor te leggen aan financieel deskundigen. Dit gebeurt onder het motto 'Bij de bank op de bank'. Ondernemers met latente ideeën die niet eerder zijn uitgewerkt kunnen aanschuiven. Ook zijn mensen welkom die het niet eerder is gelukt om voldoende kapitaal te verkrijgen voor hun duurzame bedrijfsplan.

Voor dit onderdeel is het de Vereniging van Milieuprofessionals (VVM), de organisator van de dag, gelukt drie durfinvesteerders de ideeën op hun haalbaarheid te laten toetsen. Het gaat om Casper Heijsteeg van E2 (www.e2cleantech.com), Peter van Gelderen van Icos (www.icoscapital.com) en Edgar Neo, duurzaam durfkapitalist (www.heartcore.cc). Allen hebben een ruime ervaring in het financieren van ondernemingen die relatief hogere risico's lopen dan wat in de financiële wereld als gangbaar wordt beschouwd.

Zowel beginnende als ervaren ondernemers kunnen gratis meedoen. Dit kan door het hoe & wat van hun idee in een half A4 op papier te zetten en voor 7 juni op te sturen aan VVM-directeur Rachel Heijne (r.heijne@vvm.info). Alle ideeën worden vertrouwelijk behandeld. Tijdens de Nationale Milieudag wordt het idee vervolgens in een persoonlijk gesprek van commentaar voorzien.

Uiteraard gebeurt er nog veel meer op de Nationale Milieudag 2010, die plaatsvindt onder het motto 'Geld verdienen met milieu'. Kijk voor meer informatie en aanmelding op: www.nationalemilieudag.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.nationalemilieudag.nl