Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.15 uur

Utrecht, 06-05-2010

Beroofd van scooter

UTRECHT Op de Aardbeistraat vond woensdagavond 5 mei een beroving plaats waarbij een jongen met een mes bedreigd werd en zijn scooter moest afgeven.

Rond 21.45 uur kreeg de politie een melding dat een jongen op de Aardbeistraat was aangevallen en bedreigd met een mes. Ter plaatse bleek dat twee jongens een motorscooter uit de tuin van een 17-jarige jongen uit Utrecht wilde wegnemen. Toen de jongen dit wilde voorkomen, werd hij bedreigd met een mes. De twee verdachten gingen er met de scooter vandoor. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.:0900 88 44.

Aanrijding letsel

UTRECHT Woensdagmiddag vond op de Socrateslaan een aanrijding tussen drie autos plaats. Hierbij raakte een vrouw bekneld en gewond.

De politie kreeg omstreeks 15.55 uur een melding van een aanrijding op de Socrateslaan. Ter plaatse troffen agenten drie autos aan. De inzittenden uit de voorste en achterste auto stonden ongedeerd naast de autos. Een 18-jarige vrouw uit Amersfoort zat in de middelste auto bekneld. De brandweer moest het dak van de auto verwijderen om haar te bevrijden. Zij werd met onbekend letsel naar het UMC in Utrecht gebracht. De Verkeerspolitie heeft de aanrijding in onderzoek.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond een man aangehouden omdat hij onder invloed op zijn snorfiets reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten op de Castellumlaan een man op een snorfiets zonder licht rijden. De 21-jarige man uit Maarssen werd gecontroleerd. De agenten roken een sterke alcohollucht bij de man. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 585 ug/l uit. De Maarssenaar kon zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal en een rijverbod van acht uur naar huis gestuurd.

Beroving

UTRECHT Op de Cartesiusweg vond dinsdagavond een beroving plaats waarbij een vrouw het slachtoffer werd. De politie zoekt getuige(n).

Een 65-jarige vrouw uit Houten zat rond 21.45 uur in de trein vanuit Breukelen naar Utrecht. Ter hoogte van het station Utrecht-Zuilen greep plotseling een man over de rugleuning van haar bank, de tas van de vrouw. De dader rende vervolgens de trein uit in de richting van de woonwijk bij de Cartesiusweg. De politie is op zoek naar getuige(n).

Het signalement van de verdachte luidt, man, blanke huidskleur, tussen de 25 en 35 jaar oud, ongeveer 1.80 mtr. lang en blond haar. Hij droeg een grijze rugtas. Het slachtoffer heeft gezien dat een aantal jongeren getuigen is geweest van de beroving. De politie is op zoek naar deze getuigen. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Aangehouden voor vernieling

UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 mei een man aangehouden omdat hij vernielingen had gepleegd in een horecagelegenheid.

Omstreeks 03.05 uur kreeg de politie een melding van een horecagelegenheid aan het Jaarbeursplein. Binnen zou een man vernielingen hebben gepleegd. Ter plaatse troffen agenten een medewerker van het bedrijf. Deze gaf aan dat een man volledig door het lint was en diverse vernielingen had gepleegd. Plotseling zagen de agenten de man op hen afkomen. De man had een paaltje in zijn hand en wilde hiermee de agenten te lijf gaan. De agenten probeerde met pepperspray de man onder controle te krijgen.

Toen dat niet lukte, werd het wapen getrokken. Uiteindelijk liet de verdachte het paaltje vallen en kon hij met gepast geweld worden aangehouden en voor verhoor meegenomen worden naar het bureau. Het is de politie nog niet duidelijk wat er met de man aan de hand was. In zijn auto die voor de horecagelegenheid stond, werd een hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. Deze werden in beslag genomen.

Woninginbreker aangehouden

UTRECHT In de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 mei heeft de politie een woninginbreker op de Zwaluwstraat op heterdaad aangehouden.

Een getuige belde omstreeks 02.45 uur via 1-1-2 naar de politie omdat hij had gezien dat een man zich verdacht gedroeg bij een huis aan de Zwaluwstraat. Agenten gingen ter plaatse en hoorden voetstappen op het dak van een schuur en huis. De omgeving werd afgezet. Na enige tijd konden de agenten op de Melis Stokerstraat een man aangehouden. De man was bezweet en buiten adem. Ook was hij in bezit van inbrekerswerktuigen. De 31-jarige inbreker uit Utrecht werd aangehouden en ingesloten op het bureau.

Straatroof

UTRECHT Op de Weersingel Oostzijde vond woensdagavond een beroving plaats. Een vrouw werd ruim 80 meter meegesleurd door een passagier op een scooter.

Omstreeks 20.05 uur kreeg de politie een melding van een beroving op de Weerdsingel Oostzijde. Ter plaatse bleek dat een 24-jarige vrouw uit Deventer beroofd was. De vrouw liep bellend over de Weerdsingel Oostzijde. Plotseling kwam een scooter achter haar rijden. Op het moment dat de scooter passeerde greep de passagier de tas van de vrouw vast. Omdat het slachtoffer haar arm door het handvat van haar tas had zitten, werd zij meegetrokken.

De vrouw viel op de grond en werd ruim 80 meter meegesleurd door de verdachten. Uiteindelijk liet de passagier de tas los. De vrouw werd door ambulancepersoneel behandeld aan schaafwonden over haar hele lichaam. Ook de kleding van de vrouw was overval kapot.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze gewelddadige straatroof. Een aantal getuigen heeft gezien dat het twee vermoedelijk Marokkaanse jongens betrof. Het tweetal reed op een zwarte scooter zonder kentekenplaat. Waarschijnlijk een Piaggio Zip 25. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.:0900 88 44.