Bunschotenaar krast half miljoen euro

06/05/2010 09:52

De Lotto

Een jongeman uit Bunschoten had afgelopen weekend zijn geluksdag. De man kocht bij het BP tankstation langs de A27 in Maartensdijk een kraslot dat hem 500.000 euro netto opleverde. De jongeman had die dag al wat geld gewonnen in een speelhal. Op aanraden van zijn vrienden kocht hij ook krasloten. De geluksvogel won vervolgens de hoofdprijs van het kraslot Half Miljoen.

"Het was echt mijn geluksdag! Ik was met vrienden in een speelhal en daar won ik al bij elke fruitmachine die ik aanraakte. Ze zeiden dus tegen mij dat ik ook krasloten moest kopen, omdat ik dan vast en zeker zou winnen. Vervolgens heb ik bij het BP tankstation een aantal stuks van elk kraslot gekocht. Van het kraslot Half Miljoen kocht ik 6 stuks. Op één van de laatste twee krasloten zat de hoofdprijs van 500.000 euro," aldus de gelukkige winnaar. Met het geld wil de winnaar een huis kopen en misschien een auto.

Het winnende kraslot is verkocht bij BP Voordaan aan de Rijksweg A27 in Maartensdijk. Hier wordt donderdag 27 mei om 10.30 uur een grote taart aangesneden om het winnen van de prijs aldaar te vieren. Daarnaast worden er gratis krasloten uitgedeeld.

Iedereen wint met Krasloten

Niet alleen spelers van Krasloten winnen met Krasloten maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Krasloten, komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting van De Lotto, de organisatie achter Krasloten, is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.