Gemeente Twenterand


Twenterand schort besluit milieuvergunning Forthoeve op

In afwachting van bestemmingsplan buitengebied

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Twenterand heeft besloten om een aanvraag voor een milieuvergunning van de Forthoeve aan de Fortwijk in Vroomshoop, aan te houden. Wethouder Oordt motiveert het collegebesluit: "We zijn nog bezig met het nieuwe bestemmingsplan buitengebied dat ook gaat gelden voor de Fortwijk. In overleg met de aanvrager, de heer Schuttert, willen we daar nog niet op vooruit lopen."

De milieuvergunning is aangevraagd vanwege de oprichting van een nieuw bedrijf voor 5300 fokzeugen in het Landbouwontwikkelingsgebied Fortwijk.

Zienswijzen
Onlangs is de ontwerpbeschikking tot het verlenen van de gevraagde vergunning gepubliceerd. Daar zijn 127 zienswijzen op ontvangen. De zienswijzen zijn beoordeeld en hebben voor wat betreft de milieukundige aspecten nagenoeg geen invloed op het voornemen de gevraagde vergunning te verlenen. Maar omdat het bestemmingsplan buitengebied over de landbouwontwikkelingsgebieden nog volop in ontwikkeling is, is in overleg met de aanvrager besloten niet voor de muziek uit te lopen. De beslissing op de milieuvergunning wordt dus uitgesteld totdat er duidelijkheid bestaat over het LOG Fortwijk.

De ingediende zienswijzen blijven geldig tot het moment dat op de aanvraag wordt besloten of tot het moment dat de aanvrager zijn aanvraag intrekt. Voor zover niet anoniem ingediend ontvangen de indieners van de zienswijzen persoonlijk bericht van de beslissing.