Politie Drenthe

Donderdag 6 mei 2010

Provincie Drenthe, 06-05-2010

Bestelauto in de vangrail

ASSEN Donderdagmorgen om 6.30 reed een 26-jarige man uit Hollandscheveld met een bestelbus over de A28 richting Groningen. Ter hoogte van Assen Noord kreeg hij een klapband en raakte daardoor de controle over de auto kwijt. Deze kwam tegen de vangrail tussen de beide rijbanen tot stilstand. De bestuurder en twee inzittenden zijn met de ambulance met nek- en rugklachten naar het Wilhelminaziekenhuis gebracht. De inzittenden zijn een 22-jarige man uit Hollandscheveld en een 16-jarige jongen uit Hoogeveen. Door het ongeval ontstond enige tijd een stremming op de A28. Rond 8.30 uur was de weg weer vrij.

Alcohol in het verkeer

ASSEN Woensdagavond kreeg de politie een melding van een beschadigde auto bij de fietstunnel op de Peelo. Agenten troffen daar een auto aan die tegen het hekwerk bij de tunnel stond met een beschadigde wielophanging. De bestuurder was er niet meer bij. Deze meldde zich even later, waarop hij werd aangehouden. De man, een 31-jarige Groninger, had gedronken en zijn rijbewijs is ingevorderd. De blaastest kwam uit op 1,2 promille.

EMMEN Woensdagnacht reed een 33-jarige man uit Emmen met zijn auto over de Boslaan. Hij had gedronken en blies een promillage van 0,9. Na afhandeling van deze zaak werd de man in vrijheid gesteld. Korte tijd later zagen de agenten dezelfde man weer in zijn auto rijden. Hij werd opnieuw aangehouden en kreeg er een proces-verbaal bij wegens het rijden tijdens een rijverbod. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Auto in brand

ANLOO Woensdagnacht reed een 24-jarige man uit Hoogezand met zijn auto over de N34. Tijdens het rijden kwam er rook uit de ventilatieroosters en hij zette de auto gauw aan de kant. De brandweer bluste de brand.

Aanhouding na wildplassen en opgeven valse naam

ASSEN Woensdagavond heeft de politie een 31-jarige man aangehouden. Hij stond tegen de gevel van een winkel te plassen. Agenten wilden hem daarvoor een bekeuring geven, maar hij weigerde zijn naam op te geven en zich te legitimeren. Daarop werd hij aangehouden. Dat ging met de nodige moeite gepaard, maar uiteindelijk is de man aan het bureau gebracht. Daar werd de zaak afgehandeld.

Fikse snelheidsovertredingen op Drentse Mondenweg

NIEUW BUINEN Woensdagmiddag reed een 40-jarige automobilist uit Emmen met 147 kilometer per uur over de Drentse Mondenweg. Na de voorgeschreven correctie is de snelheid vastgesteld op 142 kilometer per uur. De man krijgt een boete en zijn rijbewijs is ingevorderd.

TWEEDE EXLOERMOND - Een 43-jarige man uit Eibergen reed met dezelfde snelheid over dezelfde weg. Ook hij kan een boete tegemoet zien en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur. Op Bevrijdingsdag geldt een zondagdienst, dus de persvoorlichter is tot 13.00 uur bereikbaar.