Politie Groningen

Donderdag 6 mei 2010

Provincie Groningen, 06-05-2010

Toezicht op waterverkeer

KROPSWOLDE De politie heeft woensdagmiddag op het Zuidlaardermeer toezicht en controles op het water gehouden. Er werden drie vaartuigen gecontroleerd. Twee personen konden geen vaarbewijs tonen. Een van hen was het papiertje vergeten en komt het tonen op het politiebureau. De andere verklaarde niet in het bezit te zijn van een vaarbewijs.

Bellingwolder onder invloed

BAD NIEUWESCHANS De politie heeft woensdagmiddag in de Hoofdstraat in Bad Nieuweschans een 55-jarige automobilist aangehouden. De inwoner van Bellingwolde viel op vanwege het rijgedrag. Toen agenten de bestuurder een stopteken gaven, reageerde hij in eerste instantie niet. Agenten reden de auto voorbij en hebben op die manier het voertuig gedwongen te stoppen. Uit een alcoholtest bleek dat de man 1,95 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanhoudingen na verkeersruzie

GRONINGEN De politie heeft woensdagmiddag drie personen aangehouden na een verkeersruzie op het Emmaplein in Groningen. De ruzie ontstond nadat een 27-jarige automobilist uit Bodegraven zich had geërgerd aan het rijgedrag van twee motorrijders (19 en 21 jaar) uit Groningen. Hij maakte daar een opmerking over, maar ook de twee motorrijders waren niet gecharmeerd van het weggedrag van de automobilist. Tijdens de woordenwisseling liet de 27-jarige man volgens verklaringen een mes zien. De twee Stadjers zochten vervolgens de confrontatie. De politie moest het drietal uit elkaar halen. Ze zijn naar het politiebureau gebracht voor verhoor. Het mes is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Brommerrijder valt op door snelheid

Bellingwolde De politie heeft woensdagavond op de Hoofdweg een 23-jarige bromfietser van de weg gehaald. De bestuurder uit Bellingwolde viel op doordat hij met een snelheid van boven de 80 km/u uur over de Hoofdweg reed. Nadat de man langs de kant van de weg was gezet bleek dat zijn bromfiets niet was verzekerd en geen kenteken had. De tweewieler is in beslag genomen voor technisch onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Man bedreigt vriendin met de dood

STADSKANAAL De politie heeft woensdagavond in de Luxemburglaan in Stadskanaal een 21-jarige man uit Musselkanaal aangehouden. De man had op straat onenigheid gekregen met zijn 19-jarige vriendin uit Zwolle. De onenigheid nam zo toe dat hij haar bedreigde met de dood. De Musselkanaalster heeft de man overgebracht naar het politiebureau en is later die avond ingesloten.

Stadjer draagt messen bij zich

GRONINGEN Een 20-jarige inwoner van Groningen is woensdagnacht in de Parkweg aangehouden omdat hij volgens een getuige enkele messen bij zich zou hebben. Nadat agenten met de Stadjer hadden gesproken gooide hij twee messen voor zich op straat. De messen zijn in beslag genomen. Tegen de Groninger wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bejaarde man gedupeerd door babbeltruck

SCHILDWOLDE Een 90-jarige inwoner van Schildwolde is woensdagmorgen slachtoffer geworden van een babbeltruck. Een onbekende man kwam bij het bejaarde slachtoffer aan de deur en vertelde hem dat hij gratis een paar jassen kreeg. De jassen waren overgebleven na een modeshow en konden niet meer worden verkocht. In ruil voor de jassen moest er wel belasting worden betaald. De oplichter zei dat hij die zelf ook af moest dragen. De 90-jarige ging daar op in en betaalde een bedrag. Omdat de Schildwolder zich later onprettig voelde nam hij contact op bij de politie. Die waarschuwt andere mensen voor soortgelijke oplichtingspraktijken.

Motorrijdster gewond

GRONINGEN Bij een eenzijdig verkeersongeval is woensdagmiddag een 28-jarige vrouw uit Harkstede gewond geraakt. De motorrijdster remde op de kruising van de Lijzijde met het Baken in Groningen voor een automobilist. Hierbij gleed zij met de motor onderuit. Het slachtoffer is door een ambulance met schouder- en armletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De motor raakte licht beschadigd. De politie maakt een rapportage op van het ongeval.

Beschonken scooterrijder aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft woensdagmiddag in de Florresstraat een 26-jarige Stadjer aangehouden. Agenten zagen dat de man geen helm droeg toen hij een scooter bestuurde. Toen de dienders hem aanspraken roken zij dat de man alcohol had gedronken. De man moest een alcoholtest doen en blies een zogenaamde Fail. Op het politiebureau bleek dat de bestuurder ruim 0,8 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod van twee uur. Ook bleek de bestuurder niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.

Geweldpleger aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagmorgen een 27-jarige man uit Groningen aangehouden voor openlijke geweldpleging. Agenten reageerden op een melding van een vechtpartij in de Poelestraat. Dienders zagen de Stadjer daar met een riem in zijn handen staan. Toen de man de agenten zagen rende hij weg. Na een korte achtervolging kon hij in de Naberpassage worden aangehouden. Het bleek dat de verdachte meerdere personen had mishandeld. De geweldpleger is voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex in de Hooghoudtstraat. De politie onderzoekt het incident.

Dronken fietser aangehouden

PEKELA De politie heeft woensdagavond op de N366 een 43-jarige man uit Oude Pekela aangehouden. Een 48-jarige bestuurder uit Nieuwe Pekela kreeg de schrik van zijn leven toen hij op de N366 met zijn bedrijfsauto over een fiets was heengereden. Gealarmeerde agenten troffen de eigenaar van de fiets in de omgeving aan. Het bleek dat de Pekelder onder invloed van alcohol met zijn fiets de autoweg was opgereden. Op het politiebureau bleek dat de bestuurder ruim 1,65 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten. De fiets raakte zwaar beschadigd. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden na relationeel geweld

VEENDAM - De politie heeft woensdagavond in een woning in Veendam een 47-jarige man uit Musselkanaal aangehouden voor huiselijk geweld. Een 47-jarige vrouw vertelde aan de agenten dat zij door haar vriend was mishandeld en bedreigd. Ook had hij alle kleding van de vrouw en huisraad vernield. Hierop werd de verdachte, die onder invloed verkeerde, aangehouden en ingesloten. Het slachtoffer doet aangifte van het huiselijke geweld. De politie maakt proces-verbaal op.

Bromfietser gewond

GRONINGEN Bij een eenzijdig verkeersongeval is woensdagmiddag een 16-jarige jongen uit Groningen gewond geraakt. De bestuurder raakte op de Fivelgolaan in onbalans door het gewicht van zijn passagier. Hierbij gingen beiden met de bromfiets onderuit. De bestuurder is door een ambulance met aangezichtsletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een rapportage op van het ongeval.