Politie Twente

Persberichten Politie Twente 6 mei 2010

Man aangehouden na aanrijden politieauto

Enschede

Een automobilist uit Enschede is donderdagmorgen 6 mei aangehouden. Hij is vermoedelijk opzettelijk tegen een politieauto aangereden. Onderzoek zal meer duidelijkheid moeten geven.

Donderdagmorgen 6 mei omstreeks 00.15 uur zagen surveillerende politiemensen op de Kuipersdijk in Enschede een personenauto rijden waarvan het rijgedrag van de bestuurder hen opviel. Tot twee keer toe kon een aanrijding met een geparkeerde auto en een voor hem rijdende auto maar ternauwernood door de bestuurder worden voorkomen. Besloten werd om de automobilist te controleren en aan de kant te zetten. Op dat moment werd gezien dat de automobilist het trottoir op reed en abrupt tot stilstand kwam. Later bleek dat hij tegen een lantaarnpaal was gereden.

De politiemensen parkeerden de dienstauto achter de auto van de automobilist en wilden uitstappen. Op dat moment reed de automobilist met hoge snelheid achteruit tegen het linker portier van de politieauto. De politieman die aan deze zijde in de auto zat bleef ongedeerd maar moest via de passagierszijde de auto verlaten. De automobilist, een 20-jarige Enschedeer werd uit zijn auto gehaald en aangehouden. Aan het bureau bleek dat hij de nodige alcohol had genuttigd en wees de ademanalyse 1.12 promille uit.

Hij is voor nader onderzoek opgesloten. (2010040304)

Twee personen gewond bij eenzijdige aanrijding

Hengelo

Twee personen zijn woensdagavond 5 mei bij een eenzijdige aanrijding gewond geraakt in Hengelo. Beiden zijn met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Woensdagavond 5 mei werd omstreeks 19.10 uur gemeld dat op de Enschedesestraat in Hengelo een aanrijding had plaatsgevonden. Bleek dat een 17-jarige bestuurster van een scooter uit Hengelo tegen een kiosk was gereden. Bij haar achterop zat een 19-jarige vriendin uit Borne.

De 17-jarige kon zich niets van de aanrijding herinneren en werd samen met haar vriendin met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo. (2010040246)