UMC St Radboud


NCMLS werft promovendi met Talent Event
06-05-2010

Als internationaal vooraanstaand onderzoeksinstituut wil het Nijmegen Centre for Molecular Life Sciences (NCMLS) kandidaten voor een promotieplaats graag rekruteren onder de internationale toptalenten. Daarom organiseert het instituut een Talent Event, een bijeenkomst van enkele dagen waarop vooraf geselecteerde kandidaten kunnen meedingen naar openstaande vacatures. De kandidaten komen uit alle uithoeken van de wereld.

`Ze kunnen zich tot 1 juli aanmelden voor deelname', vertelt Carl Figdor, directeur van het NCMLS. `Daarbij geven de kandidaten aan in welke onderzoeksgroepen van het NCMLS ze geïnteresseerd zijn. Ook moeten ze hun deelname motiveren. Op basis van alle gegevens selecteert een jury vervolgens enkele tientallen kandidaten. Die mogen in september op onze kosten naar Nijmegen komen voor het Talent Event.'

Met baan op zak naar huis

Adrian Cohen, science manager bij het NCMLS, vult aan: `Tijdens het event organiseren we voor de kandidaten een programma waarin wij hen in tweeënhalve dag voorzien van alle mogelijke informatie over het NCMLS, over het onderzoek binnen de verschillende werkgroepen, over de vacatures die er zijn en over werken en wonen in Nijmegen. De kandidaten zijn van hun kant in de gelegenheid te praten met onderzoekers in de werkgroepen waarin zij geïnteresseerd zijn. Ook moeten ze een presentatie van zichzelf geven en hebben ze allen een persoonlijk gesprek met onze jury'.

Aan het eind van het event maakt het NCMLS de balans op. Klikt het tussen een deelnemer en een werkgroepleider, dan gaat die deelnemer in principe naar huis met een baan op zak. Op deze manier hoopt het NCMLS het neusje van de wetenschappelijke zalm binnen te halen.

Meer informatie

Een uitgebreid artikel over het Talent Event vindt u in de Radbode van 30 april 2010. De website van het NCMLS biedt verdere informatie.