DBC Onderhoud

Uitleveringen DBC-systematiek in 2010
06-05-2010 08:37

Uitleveringen DBC-systematiek in 2010 Omdat DOT pas na 2011 ingevoerd wordt, blijft in 2011 de huidige DBC-systematiek gewoon van kracht. Wel komt er voor het jaar 2011 een update van deze systematiek, vooral om de tarieven te actualiseren. In de zomer van 2010 is bovendien een extra tussentijdse update mogelijk om de korting op de honoraria van medisch specialisten te realiseren.

Â

Mogelijke update van RS03 in 2010
Mogelijk vindt er in 2010 nog een tussentijdse update van het DBC-pakket RS03 plaats. Deze update is dan bedoeld om de korting op de honoraria van medisch specialisten nog in 2010 te realiseren. Of deze update er komt is nog onderwerp van nadere besluitvorming, net als de exacte inhoud en het uitlevermoment. Zodra meer bekend is, berichten wij hierover via onze website en nieuwsbrief.

Â

RS05 wordt op 1 juli uitgeleverd
Ondanks het uitstel van DOT wordt RS05 (het DOT-pakket 2011) gewoon op
1 juli uitgeleverd. Wel wordt de inhoud van het pakket aangepast aan het feit dat met dit pakket niet gedeclareerd zal worden. Zo bevat het pakket bijvoorbeeld concepttarieven en nog geen honoraria. Deze uitlevering is daarmee geschikt om te gaan schaduwdraaien/simuleren met DOT.

Â

RS06 vervalt
De overheid heeft besloten om DOT pas na 2011 in te voeren. Het geplande pakket RS06 was gebaseerd op DOT, maar bevatte de laatste correcties en tariefaanpassingen. Dit pakket zou op 1 januari 2011 in productie gaan. Het uitstel van DOT betekent dat deze RS06-uitlevering vervalt.

Â

RS07 = het DBC-pakket 2011 voor registreren en declareren Voor de aanpassingen in het bestaande DBC-systeem is de uitlevering RS07 voorzien. Deze uitlevering bevat de DBC-systematiek voor het jaar 2011. Dit pakket wordt in het najaar van 2010 uitgeleverd en gaat op
1 januari 2011 in. Afgesproken is dat de RS07 minimale wijzigingen bevat ten opzichte van de huidige systematiek. Dit betreft vooral verbeterde tarieven. Ook bevat RS07 de nieuwe zorgactiviteiten die zijn geïntroduceerd in RS05. Mogelijke worden nog andere zorgactiviteiten toegevoegd, specifiek voor registratie-doeleinden, maar zonder impact op de tarieven.

Â

Toekomstige DOT-pakketten
DBC-Onderhoud werkt momenteel samen met de veld- en onderhoudspartijen aan de inhoud en planning van de DOT-uitleveringen nà RS05 op 1 juli aanstaande. Aandachtspunten zijn finetuning in de registratie, verdere doorontwikkeling van de DOT-productstructuur, voorbereiding van financiële impactanalyses en ondersteuning van de technische inrichting voor lokale simulaties met DOT. Hierover wordt u te zijner tijd geïnformeerd via de website http://www.werkenmetdot.nl/ en de website van DBC-Onderhoud.