Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 10.50 uur

Utrecht, 06-05-2010

Alcomobilisten

VEENENDAAL Een 59-jarige automobilist uit Arnhem is betrapt op het rijden onder invloed.

Getuigen meldden dat een automobilist woensdag 5 mei omstreeks 22.50 uur opvallend langzaam reed over de rijksweg A12. Politiemensen gingen op onderzoek uit en zagen inderdaad de Arnhemmer rijden en zetten hem aan de kant. Bij het aanspreken, bleek dat de Arnhemmer een blikje bier in zijn hand had en daar een flinke slok uitnam. De man werd naar het bureau overgebracht.

Na de ademanalyse bleek dat hij ruim 5 maal meer had gedronken dan wettelijk is toegestaan. De man werd ter ontnuchtering en om hem daarna te kunnen horen, ingesloten.

ZEIST Een 26-jarige automobilist uit Utrecht is betrapt op het rijden onder invloed.

Politiemensen zagen hem woensdag 5 mei omstreeks 02.20 uur de Utrechter rijden over de Panweg. Bij het aanspreken constateerden de politiemensen dat sprake was van alcoholgebruik. Na de ademanalyse op het bureau bleek dat de Utrechter 210 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Omdat de Utrechter een beginnend bestuurder is, werd op grond van de uitslag zijn rijbewijs ingevorderd.

Overlast vuurwerk

ZEIST Een 14-jarige jongen uit Zeist is betrapt op het afsteken van vuurwerk. Politiemensen kregen woensdag 5 mei omstreeks 18.20 uur het verzoek om te gaan naar de Laan van Vollenhove in verband met overlast van vuurwerk.

Op het schoolplein aan De Dreef troffen de politiemensen een groepje jeugd aan en hoorden dat er vuurwerk werd afgestoken. Bij het leegmaken van hun zakken, werd bij de 14-jarige jongen 15 stuks vuurwerk aangetroffen. Het vuurwerk is ingenomen en vernietigd.

Jongetje gewond

WIJK BIJ DUURSTEDE Een 4-jarig jongetje uit Wijk bij Duurstede is ernstig gewond geraakt bij een val uit het raam. Het incident gebeurde woensdag 5 mei omstreeks 13.45 uur aan de Zeeuwse Steen. Het jongetje was bij het spelen met een broertje uit het raam gevallen en op de grond in de achtertuin terecht gekomen.

De bemanning van de traumaheli kwam ter plaatse. Nadat het jongetje was gestabiliseerd, werd hij met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Daar bleek dat het jongetje ernstig hoofdletsel en een gebroken pols had opgelopen. De politie onderzoekt de toedracht van het incident.

Automobilist rijdt weg na ongeval

WIJK BIJ DUURSTEDE Een 20-jarige automobilist uit Leersum is aangehouden omdat hij is doorgereden nadat hij was betrokken bij een ongeval.

Politiemensen kregen woensdag 5 mei omstreeks 19.00 uur het verzoek om te gaan naar de Rijndijk omdat daar een auto door een hek van de dijk het weiland was ingereden. Daarna zag de bestuurder kans om de dijk weer op te rijden en er vandoor te gaan. Politiemensen namen ter plaatse de schade op en stelden een onderzoek in.

Zij troffen een kentekenplaat aan en aan de hand daarvan kwamen zij uit op het adres van de Leersummer. Hij bleek thuis te zijn en had door de aanrijding enkele lichte verwondingen opgelopen aan zijn hoofd en armen. Achter de woning werd de beschadigde personenauto aangetroffen. De Leersummer werd voor verhoor meegenomen naar het bureau en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden

DOORN Een 24-jarige man uit Leersum is aangehouden op verdenking van diefstal/heling.

Politiemensen zagen hem dinsdag 4 mei omstreeks 14.00 uur op een fiets rijden zonder een ringslot waarop hij werd staande gehouden. Uit onderzoek van de fiets bleek dat het framenummer was verwijderd. Hierop werd de man aangehouden en naar het bureau gebracht. Uit verhoor bleek dat de man de fiets voor tien euro had gekocht van een onbekend iemand. Hij deed afstand van de fiets. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.