Jumbo supermarkten


6 mei 2010

Onderzoek toont aan: Jumbo de goedkoopste supermarkt

Onderzoek van de Consumentenbond maakt definitief korte metten met beweringen van concurrenten van Jumbo dat zij de goedkoopste supermarkt zijn. Uit onderzoek blijkt opnieuw dat Jumbo veel goedkoper is dan de rest. Dit keer gaat het onderzoek over drogisterijartikelen.

De uitkomsten zijn erg belangrijk, omdat er momenteel een harde strijd gaande is in supermarktland waarin iedereen beweert de goedkoopste te zijn. Een onderzoek van de Consumentenbond geeft aan hoe de werkelijke situatie is. De prijzen bij Jumbo zijn maar liefst 10 procent lager dan bij Plus en C1000 en in vergelijking met Albert Heijn 7 procent lager.

"Zo wordt bewezen dat we de laagste prijsgarantie ook echt kunnen waarmaken. Zeker met de komst van steeds meer nieuwe Jumbo's, is het belangrijk dat we vast blijven houden aan de belofte van de laagste prijs," aldus Formule directeur Colette Cloosterman -van Eerd.

Om er zeker van te zijn dat de klant bij Jumbo het minst betaalt, zet Jumbo prijsmeters in. Zij controleren de prijzen bij de concurrentie. Zien ze elders in de buurt een lagere prijs, dan passen ze deze bij Jumbo direct aan. Zo blijft Jumbo de goedkoopste supermarkt van het marktgebied.

Uniek in Nederland is dat Jumbo de laagste prijs combineert met het grootste assortiment en de beste service. De supermarktketen is mede hierdoor al diverse malen uitgeroepen tot Beste Supermarktketen van Nederland

Jumbo Supermarkten
Jumbo Supermarkten is de afgelopen jaren zeer snel uitgebreid. Het familiebedrijf is uitgegroeid tot één van de meest gewaardeerde supermarktketens van Nederland. Door de overname van Super de Boer zet Jumbo Supermarkten de snelle groei van de afgelopen jaren in versneld tempo door.