Politie Hollands Midden

Noordwijk - Motorrijder zonder rijbewijs aangehouden

Noordwijk, 06-05-2010 o De politie heeft woensdagmorgen 5 mei een 19-jarige man uit Noordwijkerhout aangehouden voor het rijden zonder motorrijbewijs. Een agent zag de motorrijder rond 09.15 uur rijden over de Beeklaan en is hem achterna gereden omdat deze zich verdacht gedroeg bij het zien van de agent.

De agent gaf de motorrijder een stopteken, echter deze gaf meer gas en reed hard weg in de richting van de Oude Zeeweg. De motorrijder bleef hard rijden over de Grent, nam de verkeerde zijde van de rijbaan en reed op het Palaceplein tegen de rijrichting. Vervolgens reed de motorrijder met hoge snelheid tegen de richting in bij de taxistandplaats, waarna hij op de Koningin Wilhelmina Boulevard het strand opreed. De agent heeft hierna de achtervolging gestaakt. De motorrijder werd even later gezien op de Randweg in de richting van Noordwijkerhout.

Aan de hand van het kentekennummer werd de bestuurder achterhaald. Agenten zijn naar de achterzijde van zijn woning gelopen en zagen hem staan naast de motor, waar hij zich net ontdeed van zijn motorkleding. De Noordwijkerhouter bleek niet in het bezit te zijn van een motorrijbewijs. Ook had hij het rijwiel zonder toestemming van een familielid meegenomen.