Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.40 uur

Utrecht, 06-05-2010

Beroving

AMERSFOORT Op dinsdag 4 mei, rond 13.00 uur, werd op de Rigolettostraat een 82-jarige inwoonster van Amersfoort beroofd van haar tas.

De vrouw liep rond voormeld tijdstip op de Rigolettostraat in de richting van het Otellopad. In de nabijheid van het bruggetje over het valleikanaal passeerde een jongen op een fiets die in het voorbijgaan haar tas van de schouder rukte. De vrouw kon nog met moeite blijven staan en de gewaarschuwde politie slechts een beknopt signalement van de verdachte geven:


- Blanke jongen, gekleed in een donkere jas met lichte broek. De jongen reed op een herenfiets.

De politie verzoekt eventuele getuigen van dit voorval contact op te nemen met het district Eemland zuid via het telefoonnummer 0900-8844. Mocht u anoniem informatie kwijt willen dan kunt u bellen met het meldingsnummer 0800-7000.

Verkeersongeval

AMERSFOORT Op dinsdag 4 mei vond rond 16.25 uur een aanrijding plaats op de Utrechtseweg waarbij één van betrokken personenautos over de kop sloeg.

De aanrijding gebeurde toen een 49-jarige inwoonster van Soest uit een parkeervak de weg opdraaide. Zij zag hierbij een naderende auto, bestuurd door een 52-jarige inwoner van Harderwijk over het hoofd. Deze auto sloeg, tengevolge van de botsing die volgde, over de kop en raakte een derde auto die daardoor beschadigd raakte.

De ambulance kwam ter plaatse die de Harderwijker voor nader medisch onderzoek meenam naar het ziekenhuis. Twee autos raakten zodanig zwaar beschadigd dat zij met een bergingsvoertuig moesten worden afgevoerd. De kentekenbewijzen van de autos werden ingevorderd.

Onder invloed

AMERSFOORT De politie heeft dinsdagavond en woensdagmorgen twee bestuurders aangehouden die onder invloed van alcohol hun auto bestuurden.

Dinsdagavond, rond 20.00 uur, werd aan een 61-jarige inwoner van Hoogland een stopteken gegeven op de Van Boetzelaerlaan. De bestuurder negeerde het stopteken maar kon door assisterende agenten worden aangehouden. Hierbij bleek dat de man behoorlijk alcohol had gedronken en werd een ademanalyse uitgevoerd. Hij blies 590 ug/l en kon zijn rijbewijs inleveren. Daarnaast kreeg hij ook een proces-verbaal voor het negeren van een stopteken.

Later die nacht, rond 02.35 uur, zagen agenten een man rijden over de Holkerweg. Men deed een routinecontrole en constateerde dat de bestuurder, een 51-jarige Amersfoorter, teveel alcohol had gedronken. Hij blies 575 ug/l en kon eveneens het rijvaardigheidsbewijs achterlaten bij de politie.

Te snel

LEUSDEN Op woensdag 5 mei voerde het verkeershandhavingsteam een snelheidscontrole uit op de Doornseweg.

Tijdens de controle, tussen 15.30 en 16.45 uur, betrapten zij één van de tweehonderd gecontroleerde bestuurders op een forse overschrijding van de maximumsnelheid van 80 kilometer per uur. Hij passeerde de radarapparatuur met een snelheid van 136 kilometer per uur en kon zijn rijbewijs inleveren. Naast deze coureur werden nog vier bestuurders bekeurd voor overschrijding van de toegestane maximumsnelheid.

Geldautomaat gekraakt

AMERSFOORT In de nacht van woensdag 5 mei op donderdag 6 mei werd op de Wiekslag een geldautomaat gekraakt.

Rond 02.40 uur hoorden bewoners een flinke klap en zagen zij een auto met hoge snelheid wegrijden in de richting van de Ringweg Kruiskamp. De agenten die ter plaatse kwamen constateerden dat de verdachten de geldautomaat hadden opgeblazen en vermoedelijk met een hoeveelheid bankbiljetten waren gevlucht. Ondanks de inzet van meerdere politie-eenheden uit diverse districten werd de vluchtauto niet meer getraceerd.

De geldautomaat raakte geheel vernield. De Forensische Opsporing van de politie kwam ter plaatse en stelde sporen veilig.

De politie verzoekt eventuele getuigen die daags voor de kraak, tijdens of vlak daarna verdachte personen of situaties hebben gezien contact op te nemen met het politiedistrict Eemland zuid via het telefoonnummer 0900-8844. Mocht u eventuele informatie anoniem willen melden dan kan dat via het meldingsnummer 0800-7000.

Aangehouden voor vernieling

AMERSFOORT De politie heeft donderdagmorgen om 04.30 uur een 47-jarige Amersfoorter aangehouden die kort daarvoor twee ruiten van een caravan had vernield op een recreatieterrein aan de Barchman Wuytierslaan.

De verdachte die een conflict had met de 72-jarige aangeefster dacht dit meningsverschil op te lossen door de ruiten te vernielen met een spade. Het tegendeel was het geval want hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Tegen de Amersfoorter wordt proces-verbaal opgemaakt.