Gemeente Noordwijkerhout


Eerste starterslening uitgereikt

starterslening Tijdens een bijeenkomst op 3 mei jl. heeft wethouder Alfons Morssink de eerste starterslening voor de aankoop van een woning verstrekt. De eerste starterslening is overhandigt aan Ad van der Slot en Mandy Gijsbers.

De gemeente Noordwijkerhout biedt aan starters op de woning markt een starterslening aan om Noordwijkerhoutse starters te helpen bij het kopen van een bestaande woning of een nieuwbouwwoning. Deze lening overbrugt het verschil tussen de totale kosten van de koopwoning en het maximale bedrag dat de aanvrager op basis van het inkomen van de bank kan lenen volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie.

Na toetsing van de aanvragen, wordt besloten al dan niet tot toekenning van de starterslening over te gaan. Het maximale bedrag dat kan worden toegekend bedraagt EUR 35.000. De starterslening is een annuĂŻteitenlening voor de duur van 30 jaar. De eerste drie jaar is deze aflossings- en rentevrij.

De belangstelling in Noordwijkerhout is groot. Binnen tien weken zijn al meer dan 20 informatiepakketten verstrekt en 6 officiele aanvraagformulieren uitgereikt.