Gemeente Venray



06 mei 2010

Karel Joosten per juli secretaris in Venray

Nieuwe gemeentesecretaris voor gemeente Venray

Het college van B en W heeft unaniem ingestemd met de benoeming van de heer Karel Joosten uit Roermond als nieuwe gemeentesecretaris. De heer Joosten is nu nog werkzaam bij de provincie Limburg waar hij hoofd is van de afdeling Infraprojecten. Per 1 juli neemt hij de functie van gemeentesecretaris van de gemeente Venray op. Hij vervangt hiermee de heer Lucassen die per 1 mei de gemeente Venray heeft verlaten.

De functie van gemeentesecretaris is vacant gekomen na het vertrek van de heer Lucassen naar de Veiligheidsregio. Naar aanleiding hiervan is een profiel opgesteld en de vacature van secretaris opengesteld. De huidige kandidaat voldeed in gesprekken en assessmentonderzoek tot grote tevredenheid aan het gestelde profiel. Zijn ervaring sluit zeer goed aan bij de ontwikkelingsfase waarin de gemeente zich op dit moment bevindt. De gemeente is dan ook verheugd over de aanstelling. Burgemeester Gilissen: "we zijn blij dat we op korte termijn een zeer goede kandidaat voor Venray hebben kunnen aantrekken. Zijn managementkwaliteiten, ervaring binnen het openbaar bestuur, gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen, relativeringsvermogen en zijn gevoel voor niet alleen de zakelijke maar ook de menselijke kant, maakt de heer Joosten tot een goed opvolger".

Karel Joosten is op dit moment werkzaam bij de Provincie Limburg. Hiervoor was hij van 1991 tot 2009 werkzaam bij de gemeente Roermond. Zijn laatst vervulde functie daar was die van directeur Ruimte tevens loco-secretaris. In de periode januari - oktober 2007 was hij in Roermond waarnemend secretaris. Voor zijn functie in Roermond was hij onder andere werkzaam bij Arcadis Advies en Brema-air. De heer Joosten studeerde Civiele techniek aan de Hogeschool Heerlen en volgde de post Hbo opleiding Bedrijfskunde eveneens aan de Hogeschool Heerlen.

De periode van overbrugging blijft daarmee beperkt tot twee maanden. In die tijd neemt de heer Jan Herman de Baas de functie van gemeentesecretaris waar.