Gemeente Venray


06 mei 2010

Hoe wilt u wonen?

Gemeente Venray onderzoekt woonwensen

Het college van de gemeente Venray heeft besloten een onderzoek uit te voeren naar de woonwensen van inwoners van de gemeente Venray. Het onderzoek moet per dorp/wijk antwoord geven op de vragen als hoe tevreden men is met de huidige woonsituatie, of de inwoners verhuisplannen hebben en wat voor soort woning zij dan wensen. Het vorige woningbehoefteonderzoek dateert uit 2007. Voor het onderzoek is EUR 24.000 beschikbaar.

Deelname via internet

Er is voor dit onderzoek gekozen voor een digitale vragenlijst. Elk huishouden krijgt een uitnodigingsbrief in de bus. In de uitnodigingsbrief staat een internetpagina, inlogcode en wachtwoord om het onderzoek via internet in te vullen. Inwoners die geen internetaansluiting hebben, kunnen een schriftelijk exemplaar van het onderzoek aanvragen.

In het onderzoek staan vragen over de huidige woonsituatie, eventuele verhuisplannen en kenmerken van de gewenste woning. Het onderzoek wordt uitgevoerd door adviesbureau Companen uit Arnhem. Uiteraard vindt de verwerking anoniem plaats.

Starters en 55+

Omdat het voor starters momenteel moeilijk is toe te treden op de woningmarkt, krijgen een groot aantal thuiswonende kinderen in de leeftijd vanaf 18 jaar tot en met nog invullen jaar eveneens een vragenlijst bezorgd. Hen wordt uiteraard ook gevraagd naar eventuele verhuisplannen en waar hun voorkeuren naar uitgaan.

Omdat de doelgroep 55+ een toenemende groep betreft is er ook speciale aandacht voor deze doelgroep.

Deelname is belangrijk!

Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de actuele situatie op de woningmarkt, is het van groot belang dat zoveel mogelijk mensen meedoen aan het onderzoek. Het onderzoek moet antwoord geven op de vraag of het huidige woningbouwprogramma aansluit op de wensen van de inwoners. En welke aanpassingen in het programma eventueel nodig zijn.