Gemeente Almelo

Bevrijdingsvuur ontstoken op Stadhuisplein

6 mei 2010 - Wielrenners van ATV Ruiten Drie kwamen op 5 mei met het bevrijdingsvuur rechtstreeks uit Wageningen aan op het Stadhuisplein. Zij werden vanaf de Oude Veemarkt begeleid door het Canadese brandweerkorps Toronto Fire Service Pipes and Drums. Burgemeester Jon Hermans nam de brandende fakkel in ontvangst.

De fakkel met het bevrijdingsvuur werd daarna doorgegeven aan Lambertus Sloet, de 99-jarige Almelose veteraan. Vervolgens ging de fakkel in estafettevorm via drie Canadese veteranen, Don White, Edgar Bedard en Arthur Webster naar Dr. Peter Paul Ahrens, burgemeester van Iserlohn. Hij gaf de fakkel weer aan burgemeester Jon Hermans. Gezamenlijk staken beide burgemeesters daarna de bevrijdingsvlam aan, gevolgd door het leggen van een krans bij het bevrijdingsmonument.

De wielrenners van ATV Ruiten Drie waren, na een ontvangst in het Stadhuis, op dinsdagochtend 4 mei vertrokken naar Wageningen waar 's nachts het bevrijdingsvuur werd opgehaald. Het was voor hen de vijfde keer dat ze deze lange tocht maakten.