Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 12.20 uur

Utrecht, 06-05-2010

Brand in bedrijf

BILTHOVEN Op donderdag 6 mei omstreeks 04.20 uur brak er brand uit in een bedrijf aan de Leyenseweg.

De brandweer rukte uit en kreeg assistentie van omliggende brandweerkorpsen toen bleek dat het om een grote bedrijfsbrand ging. Politiemensen zetten diverse wegen/kruisingen in de omgeving af en hielden toezicht bij de wegafzettingen. Zij kregen daarbij enige tijd ondersteuning van de Koninklijke Marechaussee. Het verkeer, waaronder het busverkeer van Connexxion, werd ter plaatse omgeleid. Het treinverkeer ondervond geen hinder van de rookontwikkeling.

Na enkele uren blussen, kon het sein worden gegeven dat de brand onder controle was. Het nablussen van de brand gaat zeker nog uren duren. Er raakte niemand gewond. In de loop van de dag zal, als het sein veilig wordt gegeven, een aanvang worden genomen met een onderzoek naar het ontstaan van de brand door onder meer rechercheurs van de Forensische Opsporing politie Utrecht in samenwerking met de brandweer.

Fietsster gewond

ZEIST Een 34-jarige fietsster uit Utrecht is gewond geraakt bij een aanrijding.

De vrouw fietste woensdag 5 mei omstreeks 14.15 uur over de rotonde in de richting van de Laan van Beek en Royen. Een 86-jarige automobiliste uit Zeist reed over de rotonde in de richting van de Arnhemse Bovenweg en verleende aan de Utrechtse geen vrije doorgang. De vrouw kwam hierdoor ten val en liep hoofdletsel op en werd met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Verkeerspolitiemensen van de afdeling Verkeersongevalanalyse en Techniek verrichtten ter plaatse een (sporen-)onderzoek en maken proces-verbaal op.