Tom Coronel

6 Mei 2010
Spyker Squadrom vol vertrouwen naar Spa

Vier weken na de openingsronde van de Le Mans Series in Frankrijk strijkt de serie voor de volgende 1000 KM race op het beroemde circuit van Spa-Francorchamps neer. Spyker Squadron zal in de Belgische Ardennen met Peter Dumbreck en Tom Coronel aan de start verschijnen.

Aangezien de 1000KM van Spa de laatste race is in de voorbereiding voor de 24 Uren van Le Mans zullen veel teams de race gebruiken om de laatste puntjes op de i te zetten. De fabrieksteams van Audi en Peugeot zetten beide 3 wagens in en met maar liefst vijftien ex-Formule 1 coureurs in de race en zeventien wagens in de GT2 klasse is de competitie sterker dan ooit tevoren.

Een sterk optreden op het circuit van Paul Ricard werd helaas niet voldoende beloond en team en rijders hopen dit weekend dan ook revanche te kunnen nemen met een beter resultaat. Vorig seizoen reden Peter en Tom ook samen in de Spyker C8 Laviolette GT2R tijdens de 1000 KM van Spa-Francorchamps en eindigden de race toen als vijfde in de klasse.

Peter Dumbreck: "Ondanks veel pech in de training waren we erg sterk op Spa in 2009. Ook op Paul Ricard zaten we er naarmate de race vorderde gewoon goed bij en hadden we ook daar de pech dat we aan het begin van de race door een concurrent werden geraakt. Ik hou echt van Spa en gelukkig is Tom ook erg goed op Spa. Onze verwachtingen zijn daarom hoog gespannen!"

Peter van Erp: "Na terugkomst uit Frankrijk hebben we de auto direct onder handen genomen. De engineers hebben gekeken of we de geometrie van de wielophanging iets konden wijzigen zodat we nog beter gebruik kunnen maken van de nieuwe 2010 specificatie Michelin banden. Het resultaat is, dat als het tijdens de vrije trainingen droog is, we een aantal updates zullen gaan testen."

Tijdens de handtekeningensessie op zondagmorgen (9:40 - 10:10) heeft Spyker Squadron ook nieuwe handtekeningkaarten. Deze kaarten zijn door de nieuwe partner Reproka Visuele Communicatie uit Amersfoort gedrukt en zullen voor elke Spyker Squadron fan beschikbaar zijn.

De 1000 KM van Spa is de tweede ronde van het Le Mans Series seizoen en zal zondag om 11:30 van start gaan. Eurosport zal rechtstreeks verslag doen van een groot deel van de race.