Politie Gelderland-Zuid

Twee aanhoudingen wegens rijden onder invloed

Nijmegen, Wamel, 06-05-2010 o Op woensdagavond- en nacht zijn in Nijmegen en Wamel twee bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed. Een van de bestuurders moest daarbij zijn rijbewijs inleveren.

Rond 20.00 uur zagen agenten bij de Canisiussingel in Nijmegen een automobilist rijden die niet handsfree aan het bellen was. Nadat de agenten de bestuurder lieten stoppen roken zij een alcohollucht. Daarop namen zij een blaastest af, deze gaf aan dat de bestuurder vermoedelijk te veel gedronken had. De 46-jarige man uit Nijmegen werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Deze gaf een uitslag van 515 ugl, ruim twee keer de wettelijke toegestane hoeveelheid (220 ugl). Na het opmaken van een proces-verbaal kreeg de man een rijverbod van vijf uur en een boete voor het niet handsfree bellen.

Wamel

Ook op de Hogeweg in Wamel werd rond middernacht een man aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten zagen de man met hoge snelheid binnen de bebouwde kom rijden en zij besloten daarop een stopteken te geven. Nadat de 30-jarige uit Dreumel bestuurder gehoor had gegeven aan het stopteken, roken de agenten een sterke alcohollucht. Daarop zij besloten een blaastest af te nemen. Dit was aanleiding voor de agenten om de man aan te houden en mee te nemen naar het politiebureau. Op de ademanalyse blies de man 650 ugl, bijna drie keer de wettelijk toegestane hoeveelheid. Omdat de invorderingsgrens op 570 ugl ligt, werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Ook tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) is melding gemaakt met het verzoek zijn rijvaardigheid te onderzoeken.
(10)

Laatst gewijzigd 06-05-2010 12:48 | © Regio Gelderland-Zuid |