Politie Hollands Midden

Regio - Aanhoudingen na rijden onder invloed van alcohol

Regio, 06-05-2010 o In de regio van de Politie Hollands Midden zijn op de avond van woensdag 5 mei en de vroege ochtend van donderdag 6 mei weer diverse personen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. In een aantal gevallen resulteerde dit in het invorderen van het rijbewijs. Ook werden rijverboden voor bepaalde duur opgelegd. In alle gevallen werden processen-verbaal opgemaakt.

De Hoef. Op woensdagavond 5 mei omstreeks 22.37 uur is een 22-jarige man uit Vrouwenakker op de Ruigekade met zijn auto te water geraakt. Volgens zijn verklaring had hij plotseling moeten remmen voor een paar overstekende ganzen. Omdat de politie een indicatie had dat hier mogelijk sprake was van het rijden onder invloed, werd de man aangehouden. Op het politiebureau gaf de blaastest een uitslag van 530 ug/l. Omdat het hier een beginnend bestuurder betrof, werd het rijbewijs ingevorderd en rijverbod voor de duur van zeven uur opgelegd.

Hillegom. Een 20-jarige bromfietser uit De Zilk werd op woensdag 5 mei omstreeks 23.55 uur bij een alcoholcontrole op de Zuider Leidsevaart in Hillegom aangehouden. De blaastest op het politiebureau gaf hier 255 ug/l aan. Een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal waren het gevolg. Op de van den Endelaan werd donderdag 6 mei omstreeks 01.25 uur een berijder van een snorfiets aangehouden. Hier gaf de blaastest een waarde van 430 ug/l aan, waarop proces-verbaal werd opgemaakt en een rijverbod voor de duur van 4 uur werd opgelegd.

Voorhout. In de vroege ochtend van 6 mei omstreeks 00.30 uur werd op de Componistenlaan een 30-jarige automobilist uit de gelijknamige woonplaats aangehouden. Zijn blaastest resulteerde in een uitslag van 415 ug/l, waarop proces-verbaal werd opgemaakt en een rijverbod voor de duur van 3 uur werd opgelegd.

Leiderdorp. Op de Persant Snoepweg werd op donderdag 6 mei omstreeks 01.15 uur een berijder van een snorfiets uit Zoeterwoude aangehouden. De blaastest gaf hier een waarde aan van 870 ug/l. Ook hier werd proces-verbaal opgemaakt en een rijverbod van 10 uur opgelegd. Hoewel betrokkene geen voertuig bestuurde, waarvoor een geldig rijbewijs verplicht is, werd gelet op het te hoge promillage ook het rijbewijs ingevorderd.

Door het gebruik van alcohol neemt de rijvaardigheid sterk af. Dit levert gevaarlijke situaties op in het verkeer. In het ergste geval een ongeval met dodelijke afloop. Daarom controleert de politie met regelmaat voertuiggebruikers op het rijden onder invloed van alcohol.