Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 6 mei

Alkmaar, 06-05-2010 o 13.45 uur

Drie aanhoudingen voor poging inbraak

Bergen, woensdag 5 mei

Drie mannen van 18, 21 en 24 jaar uit Alkmaar en Lunteren zijn woensdagavond rond 23.30 uur aangehouden op het Grootland. De politie kreeg een melding dat drie mannen rond een huis liepen op de Breelaan en dat deze personen daar niet thuis hoorden. Een agent die naar de melding toe reed kwam onderweg een auto tegen met drie mannen erin. Hij hield de auto staande. De inzittenden hadden hetzelfde signalement als opgegeven bij de melding. De agent zag ook inbrekersgereedschap in het voertuig liggen. De 21-jarige man ging ervandoor toen hij uitstapte om zijn legitimatiebewijs te tonen. Een agent die net uit dienst kwam ging op zijn racefiets achter de verdachte aan. De 21-jarige man sprong in de sloot en dook vervolgens de bosjes in. Toen één van de agenten met zijn zaklamp over de grond scheen zagen ze de man op de grond liggen. Hij werd aangehouden, evenals de twee andere mannen die nog bij de auto stonden.

Aanhoudingen op parkeerterrein

Medemblik, woensdag 5 mei

Een 21-jarige en een 17-jarige man uit Medemblik zijn woensdagavond rond 20.45 uur aangehouden op de Admiraliteitsweg. De politie kreeg melding van overlast van scooters op de Schuitevoerderslaan. Agenten troffen op de Schuitevoerderslaan niemand meer aan. Op de parkeerplaats op de Admiraliteitsweg werd wel een groep jongeren aangetroffen. Hierbij waren ook twee jongens op scooters aanwezig. De jongeren gedroegen zich erg provocerend naar de agenten. Ze werden gesommeerd het parkeerterrein te verlaten. De 17-jarige man bedreigde hierbij diverse malen een agent en wilde met hem op de vuist. Hij werd aangehouden. De 21-jarige man was het niet eens met de gang van zaken en wilde na herhaaldelijk indringen niet weggaan. Ook hij werd aangehouden. De 17-jarige man zit nog vast. De 21-jarige man werd net na middernacht weer heengezonden.

Gewonden bij aanrijding

Castricum, woensdag 5 mei

Een 44-jarige motorrijder uit Amstelveen en een 59-jarige vrouw uit Akersloot raakten woensdagmiddag rond 12.00 uur gewond bij een aanrijding op de Geesterweg. Een 67-jarige automobilist uit Akersloot reed over deze weg en vlak voor hem kwam de motorrijder de weg op. De automobilist probeerde de motorrijder te ontwijken en reed tegen een tegenligger, een auto van een 59-jarige man uit Alkmaar. De motorrijder en de 59-jarige bijrijdster van de 67-jarige man raakten bij het ongeval gewond. Zij werden met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Scooterrijdster en passagier gewond bij aanrijding

Bakkum, woensdag 5 mei

Een 17-jarige scooterrijdster en haar 16-jarige passagier uit Assendelft raakten woensdagavond rond 19.49 uur gewond bij een aanrijding op de Johannisweg. De 17-jarige vrouw reed over het fietspad in de richting van Bakkum aan Zee. Zij kwam bij de uit gang van de Johannishoeve in botsing met de auto van een 21-jarige man uit Rijswijk die een terrein verliet. De 16-jarige passagier van de scooter vloog over motorkap. De bestuurster viel op de grond. Zij brak hierbij haar dijbeen. De passagier had last vna haar nek. Beiden werden overgebracht naar het ziekenhuis.

Opnieuw aanhouding voor wisseltruc

Schagen, woensdag 5 mei

Een 22-jarige man uit Schagerbrug is woensdagavond rond 18.30 uur aangehouden in zijn woning. De politie kwam de man na onderzoek op het spoor. Net voor zijn aanhouding werd in het Pieter Mondriaanpark een 79-jarige vrouw beroofd van haar tas. Vermoedelijk door dezelfde verdachte. De vrouw was op de fiets, evenals de dader. Zij ging achter de man aan. Een man en vrouw hoorden de vrouw schreeuwen en renden achter hem aan. Zij kregen de tas van de vrouw te pakken, de dader ontkwam echter.

De verdachte is in verzekering gesteld. Inmiddels zijn er bij de politie meer dan 25 feiten bekend die de man gepleegd zou hebben.

Afgelopen maandag hield de politie ten onrechte een man aan voor de wisseltrucs. Hij werd dinsdag weer in vrijheid gesteld.

Controles op 50-km wegen

Andijk, woensdag 5 mei

Op de Dijkweg werd woensdagmiddag van 14.30 tot 16.00 uur gecontroleerd op snelheid. Op deze weg waar een maximum snelheid geldt van 50 km/u werden in totaal 281 bestuurders gecontroleerd. Er waren 18 overtredingen. De hoogst gemeten snelheid was 68 km/u.

Schoorl, woensdag 5 mei

Op de Laanweg werd woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.30 uur gecontroleerd op snelheid. 1382 Bestuurders passeerden de camera. Er werden 80 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 76 km/u.

Den Helder, woensdag 5 mei

Op de Jan Verfailleweg werd woensdagmiddag van 15.00 tot 17.30 uur gecontroleerd op snelheid. In totaal werden er 900 bestuurders gecontroleerd. Er waren 83 overtredingen. De hoogste gemeten snelheid was 96 km/u.