FNV KIEM

Start 'Het beste van twee werelden'

donderdag 06 mei 2010

Het Fonds voor Cultuurparticipatieis heeft het startsein gegeven voor het programma `Het beste van twee werelden'. Doel is de samenwerking tussen professionele en amateurkunstenaars duurzaam te verbeteren. Er zijn drie deelgebieden:

1) de artistieke en/of inhoudelijke samenwerking tussen professionals en amateurs;

2) het verbeteren van de ondersteuning en de zichtbaarheid van de amateursector door professionals;

3) het creëren van doorgroeimogelijkheden voor talentvolle amateurs op gebieden waar het kunstvakonderwijs nog onvoldoende aansluiting biedt, zoals op het gebied van het circustheater, de wereldmuziek en -dans en de urban arts.

Subsidieregeling en strategisch traject
Het programma bestaat uit een subsidieregeling en een strategisch traject dat is gericht op het creëren van draagvlak en het zichtbaar maken van de kansen en mogelijkheden van samenwerking voor amateurs en professionals.

EUR 6 miljoen beschikbaar
In het voorjaar van 2010 start het programma dat doorloopt tot en met 2012. In totaal is een bedrag van EUR 6 miljoen beschikbaar. Culturele instellingen die een duurzame, meerjarige samenwerking met amateurs willen aangaan, kunnen een aanvraag indienen. Samenwerking tussen amateurkunstenaars en professionals is van belang voor de hele kunst- en cultuursector; het leidt tot inspiratie en ontwikkeling, zowel inhoudelijke ontwikkeling als ontwikkeling van talent. Voor korter durende projecten op het gebied van samenwerking tussen professionele en amateurkunstenaars kunnen aanvragers terecht bij de Plusregeling Cultuurparticipatie. Kijk voor meer informatie over 'Het beste van twee werelden' en de andere subsidiemogelijkheden op www.cultuurparticipatie.nl