Politie Kennemerland

Cruise Control

TV-programma alcohol in het verkeer en verkeersveiligheid

Noord-Holland, 06-05-2010 o Donderdag 6 mei vanaf 17.30 uur is op RTV Noord-Holland de tweede aflevering te zien van een nieuwe serie van het verkeersprogramma Cruise Control'. Het programma wordt gemaakt in opdracht van en met medewerking van de vijf Noord-Hollandse politiekorpsen en RTV Noord-Holland.

Doel van het tv-programma is om de Noordhollandse weggebruikers meer kennis en inzicht te geven in de vele facetten van het onderwerp Verkeer. In twaalf afleveringen wordt (het werken aan) verkeersveiligheid in Noord-Holland belicht, aan de hand van reportages over het rijden onder invloed van alcohol, (on)veilige verkeerssituaties (geregistreerd en beargumenteerd door videosurveillanten), veilig-rijden tips, een prijsvraag en reportages over diverse verkeersdeelnemers. Vast onderwerp in de 12 afleveringen van Cruise Control is het rijden onder invloed van alcohol. Donderdag 6 mei a.s. wordt aandacht besteed aan beginnend bestuurder Harm, die een EMA-cursus moet volgen. (EMA = Educatieve Maatregel Alcohol). Deze Harm vertelt over het ontbreken van de BOB, zijn eigen drinkgedrag en over zijn aanhouding door de politie. Daarnaast komt de scootmobieltraining aan bod, vertelt politieman Roy Nijman een van zijn veilig rijden tips en zijn de videobeelden te zien van drie motorrijders die vorige maand de A9 ter hoogte van Heemskerk onveilig maakten.

Cruise Control wordt gemaakt door Bonovox Producties die ook het opsporingsprogramma Ter Plaatse maakt in samenwerking met de politiekorpsen in Noord-Holland.