Politie Kennemerland

Onopvallende videosurveillance

emerland, Noord-Holland Noord, Zaanstreek Waterland, 06-05-2010

In de middag- en avonduren van woensdag 5 mei hebben videosurveillanten een onopvallende verkeerssurveillance gehouden op de diverse ongevalswegen in de drie politieregios. Dit heeft het volgende resultaat opgeleverd:

Twee bestuurders werden bekeurd voor het handheld bellen. Één automobilist krijgt een boete voor het negeren van het rode verkeerslicht, die overigens al een tijdje op rood stond. Een snelheids-overtreder krijgt een boete omdat hij 27 km per uur te hard reed op de N205 in Haarlem. Één motorrijder krijgt een bekeuring voor het overschrijden van de doorgetrokken streep. Op de A5 in Hoofddorp werd een automobilist bekeurd omdat hij 30 km per uur te hard reed.

Videosurveillanten zijn politiemensen met een speciale rijopleiding, die met een onopvallende politieauto het onveilige rijgedrag van bestuurders vastleggen. Weggebruikers
die door hun rijgedrag negatief opvallen, worden door de videosurveillanten staandegehouden en zij kunnen de beelden van hun eigen rijgedrag terugzien. De videosurveillanten geven daarbij uitleg over de reden waarom de weggebruiker aan de kant is gezet. De onopvallende videosurveillanceauto is uitgerust met geijkte meet- en opname-apparatuur.