Politie Hollands Midden

Leiden - Achtervolging na inbraak bij tankstation

Leiden, 06-05-2010 o Donderdag 6 mei rond 02.15 uur werd ingebroken bij tankstation BP aan de Plesmanlaan. Nadat het inbraakalarm was afgegaan zijn agenten, die in de omgeving surveilleerden, direct ter plaatse gegaan.

Bij de ingang werd een verdachte auto gezien en een persoon die instapte op het moment dat de agenten het terrein opreden. De politieauto werd zo geplaatst dat de auto met een aantal inzittenden niet door kon rijden. Echter op hetzelfde moment reed de bestuurder van de auto door en raakte de politieauto. De auto reed vervolgens weg linksaf richting de Rijksweg A44. Andere politieagenten hebben met de zwaailichten de achtervolging ingezet. De auto reed met zeer hoge snelheid weg en liep al snel uit op de agenten. Andere politiekorpsen die ook over de achtervolging in kennis zijn gesteld hebben eveneens uitgekeken naar de auto. Bij de A9, ter hoogte van Amstelveen, werd de auto uit het oog verloren.

Bij het tankstation bleek een ruit van de schuifdeur vernield te zijn waarna men de winkel wist binnen te komen. De politie doet verder onderzoek naar de inbraak.