Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 06-05-2010

Brandstichter meldt zich bij de politie

TILBURG: Een 36-jarige Tilburger heeft zich woensdagavond omstreeks 19.40 uur bij de politie aangegeven nadat hij eerder op de avond brand had gesticht in zijn eigen appartement aan het Bart van Peltplein. De brand ontstond rond 17.50 uur. De brandweer was de brand snel meester. In de woning werden twee brandhaarden aangetroffen, waardoor de politie direct uitging van brandstichting.

De verdachte belde de politie vanaf de Noordhoekring met de mededeling dat hij zich wilde aangeven. Hij vertelde dat er iets niet goed was met de speed die hij gebruikt had. Hij was heel erg boos geworden en had daarna spullen in zijn eigen woning vernield. Hij had vervolgens brand gesticht in de keuken en daarna het appartement verlaten. Nadat hij naar eigen zeggen weer bij zinnen was gekomen had hij de politie gebeld. Hij is in verzekering gesteld.

Knul (17) aangehouden voor bedreiging moeder

TILBURG: De politie heeft woensdagmorgen omstreeks 11.40 uur in de wijk Stokhasselt een 17-jarige jongen aangehouden die zijn 43-jarige moeder bedreigd zou hebben met een vleesmes.. Hij was kennelijk boos geworden omdat hij een zakje met vermoedelijk cocaïne kwijt was. Volgens moeder zorgt haar zoon al langere tijd voor problemen omdat hij drugs gebruikt en haar ook regelmatig geld aftroggelt. . De verdachte is in
verzekering gesteld. Moeder heeft aangifte gedaan tegen haar zoon.

Motorrijder onder invloed rijdt tegen boom

OISTERWIJK: Een 44-jarige Oisterwijker is woensdagavond omstreeks 18.20 uur op de Hoevenseweg op zijn motorfiets in een bocht de macht over het stuur verloren en tegen een boom gereden. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 440 ugl, precies twee keer het toegestane maximum van 220 ugl. Hij had naar eigen zeggen na het werk nog 4 a 5 glazen bier gedronken. Hij verklaarde dat de motor in de bocht gewoon rechtdoor reed, terwijl hij rond de 60 km / uur reed. Hij krijgt een proces-verbaal.

Heg in brand gestoken

TILBURG: Vanmorgen is omstreeks 07.00 uur een heg bij een woning aan de Middelharnisstraat in brand gestoken. De bewoner werd wakker gemaakt door de achterbuurman die de heg zag smeulen. De brandstichter heeft kranten in de heg gestopt en die in brand gestoken. De kranten komen vermoedelijk uit de papiercontainers die buiten gezet waren om geleegd te worden. De bewoner heeft twee weken geleden ook al aangifte gedaan van het in brand steken van de heg. De bewoner verklaarde met niemand problemen te hebben, het is hem dan ook een raadsel waarom hij nu al twee keer het slachtoffer is van brandstichting.

Motorfiets (KTM) gestolen uit schuur

UDENHOUT: Woensdagmorgen is omstreeks 05.30 uur ontdekt dat uit een schuur van een woning aan de Groenstraat een motorfiets zonder kentekenplaat van het merk KTM gestolen. De dader heeft vermoedelijk om toegang te krijgen, gebruik gemaakt van een sleutel die hij gevonden moet hebben in een ander schuurtje dat kennelijk niet afgesloten was. De politie heeft gisteren overdag een buurtonderzoek ingesteld.

Inbraak in supermarkt in Hilvarenbeek

HILVARENBEEK: Vannacht is omstreeks 04.30 uur ingebroken in een supermarkt op de Bloemenstraat. Ter plaatse was het alarm afgegaan. Inbrekers hadden een onderruit ingeslagen. Uit de winkel zijn
sigaretten gestolen. De technische recherche is gevraagd een
sporenonderzoek in te stellen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 06-05-2010 14:12 | © Regio Midden en West Brabant |