Groen!

âKleine maar dappere fractie op hoog niveauâ

door Inge Jooris (Groen!) op 6 mei 2010 in "Algemeen"

âKlein, maar bijzonder dapperâ, zo omschrijft De Morgen onze vierkoppige Kamerfractie in haar rapport van het Parlement. âDe fractie haalt met voorsprong het hoogste gemiddelde, en presteerde de voorbije vier jaar op een constant hoog niveauâ. Verder krijgen ook onze senatoren complimenten van de kwaliteitskrant. Een hart onder de riem aan het begin van de campagne.

Een bloemlezing toont dat we bijzonder trots mogen zijn op de prestaties van onze parlementairen. Over Meyrem Almaci: `Als nieuwkomer op erg korte tijd haar plaats verworven, felle debater, in staat tot gefundeerde discussies'. Over Wouter De Vriendt: `De luis in de pels van De Crem. Stort zich volledig op defensie en buitenlands beleid, goed ingewerkt en kent zijn weg naar de media'.

Over Tinne Van der Straeten: `Dé klimaat- en energie-experte, geldt in die dossiers als de referentie. Is samen met Almaci verantwoordelijk voor de drive die de groene fractie kenmerkt'. En over Stefaan Van Hecke: `Alom gerespecteerd als justitiespecialist, en een echte dossiervreter. Is ook grote steunpilaar achter de schermen'.

Twee federale parlementsleden halen ook de top 5 van het rapport. Zo staat Tinne Van der Straeten op de tweede plaats, en Wouter De Vriendt op de vierde plaats. In een reactie verklaart de voltallige fractie dat, ondanks de moeilijke voorbije drie jaren, `wij steeds hard en, nog belangrijker, constructief zijn blijven verder werken. Het is mooi dat we daarvoor erkend worden. Dat motiveert'.

Verder mogen ook onze senatoren een pluim op hun hoed steken. Over Freya Piryns: `Brak uit de stilte van de Senaat met haar werk rond asiel en migratie'. Over Luckas Vander Taelen: `Weegt op het maatschappelijk debat en de actualiteit, maar niet met typische onderwerpen'. Geert Lambert, tenslotte, heet een degelijke senator en haalt vlot de vierde plaats in de top 5 van de Senaat.

De senatoren reageren ook uiterst tevreden over het rapport, en zijn van plan dit harde werk verder te zetten. Samen noemen parlementsleden en senatoren het rapport een mooie opsteker om de campagne mee te starten. `Maar nu eerst constructief campagnevoeren. Daarbij staat voor ons de dialoog centraal om tot echte oplossingen te komen, want er is veel werk aan de winkel'.

Contact: Inge Jooris -
Deel Deel
Inge Jooris

Inge Jooris
Persverantwoordelijke