Gemeente Bodegraven

(06-05-2010)

Natuurfoto's van Ans Pikaar in het gemeentehuis in mei en juni

In de maanden mei en juni exposeert Ans Pikaar in het gemeentehuis met prachtige natuurfoto's. "Mijn voorkeur gaat uit naar natuurfotografie in de ruimste zin, van concreet naar abstract. Mijn macrolens neemt daarbij een heel belangrijke plaats in. Vormen die je met het blote oog niet kunt zien, krijgen hiermee heel bijzondere non-figuratieve

In 1985 kreeg Ans een spiegelreflexcamera met lenzen cadeau. Dat was het begin van een carrière in de fotografie. Zij meldde zich aan voor de cursus fotografie in het Kunstencentrum De Werkschuit in Gouda. Hier kreeg zij les van Anja de Jong, fotograaf en beeldend kunstenaar. Ook werd Ans lid van De Goudse Fotoclub. Na een aantal jaar stapte zij over naar de Foto Club Moerkapelle waar zij nu 9 jaar lid van is.

Ans probeert met de foto's een duidelijke ordening in het lijnenspel te krijgen. Zij heeft al verschillende exposities verzorgd, onder andere in bejaardencentra en ziekenhuizen in de Randstad.

De foto's zijn te koop. Heeft u interesse of wilt u meer weten, neem dan contact op met Ans Pikaar. De contactgegevens vindt u op de mooie boekenleggers bij de publieksbalie. U kunt nog tot en met 30 juni genieten van de bijzondere natuurfoto's.