Van Don naar Doen Dyade Academy Nyenrode Business Universiteit

06/05/2010 14:47

Dyade

Kiezen in tijden van bezuinigingen, de kapitalisatiefactor als vermogen tot financieel beleid.

Na het volgen van dit seminar bent u in staat:

de gevolgen van de huidige financiële ontwikkelingen in het onderwijs te vertalen naar haalbare doelstellingen binnen uw organisatie;

keuzes te maken die een positieve impact hebben op uw begroting;

op bestuurlijk niveau te anticiperen op risico's binnen uw organisatie.

De commissie Don adviseert dat alle instellingsbesturen een meerjarig financiële planning moeten opstellen, toegesneden op de eigen situatie. Hierdoor wordt aanspraak gedaan op financiële deskundigheid bij onderwijsinstellingen en de toezichthouders. Tijdens het seminar geven Hans Bossert en Hans Bol hierover een uitgebreide presentatie. Hans Bossert geeft zijn visie op financieel beleid in het onderwijs en presenteert overwegingen om te manoeuvreren in een krachtenveld van bezuinigingen, leerlingaantallen, leerkrachten en onderwijsvormen. Hans Bol laat zien welke impact beslissingen hebben op de begroting.

Workshops

Sprekers

Prof. dr. J. (Hans) Bossert is oprichter en eigenaar van Public Impact BV. Bossert en heeft ruime ervaring als zelfstandig adviseur in de publieke sector. Sinds 2001 is hij hoogleraar Public Governance aan de Nyenrode Business Universiteit en verantwoordelijk voor onderzoek en onderwijs in de publieke sector en vragen rondom 'good governance'.

Ir. H.W.I. (Hans) Bol MBA heeft ruime praktijkervaring in het bedrijfsleven. Hij adviseerde directies op het gebied van financieel strategisch beleid en commerciële veranderingsprocessen. Hij werkte onder andere voor KPN, NUON, Alcatel en IBM Nederland. Daarnaast is hij ondernemer. Met name in de ICT-sector heeft hij ondernemingen opgericht en overgenomen. Sinds 2007 is hij algemeen directeur van Dyade Dienstverlening Onderwijs. Dyade is marktleider in bedrijfsvoering voor onderwijsorganisaties. Bij Dyade werken 500 medewerkers.

Direct inschrijven kan op www.dyade.nl (klik op seminar Van Don naar Doen) of bel 030-6305698

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.dyade.nl