Gemeente Alphen aan den Rijn


Gemeente zorgt voor gevonden en verloren voorwerpen

Vanaf 1 mei 2010 heeft de gemeente de zorg voor gevonden en verloren voorwerpen overgenomen van de politie. Alle gevonden voorwerpen kunnen voortaan naar het loket Gevonden / Verloren voorwerpen in het stadhuis gebracht worden. Ook kunnen inwoners hier het verlies van een voorwerp laten registreren.

Hoe werkt het?
Het nieuwe loket Gevonden / Verloren voorwerpen bevindt zich bij de informatiebalie in de hal van het stadhuis aan het Stadhuisplein. Hier kunnen inwoners een gevonden of verloren voorwerp laten registreren. Zij hebben hiervoor de keuze uit een aantal mogelijkheden: persoonlijk of telefonisch via 14 0172 tijdens de openingstijden van het stadhuis of per e-mail naar gemeente@alphenaandenrijn.nl op een moment dat hen het beste uitkomt. Vanaf de zomer kan men ook via het digitale loket op www.alphenaandenrijn.nl een gevonden of verloren voorwerp laten registreren.

Opslag bij Langeroode
Gevonden voorwerpen worden opgeslagen bij gebouw Langeroode aan de Genielaan. Als een verloren voorwerp gevonden is, neemt de gemeente contact op met de eigenaar van het voorwerp. Er wordt dan een afspraak gemaakt voor het afhalen van het voorwerp bij Langeroode.

Gestolen voorwerpen
Aangifte van diefstal van een voorwerp blijft een taak van de politie. Inwoners kunnen hiervoor terecht bij het politiebureau of digitaal aangifte doen via www.politie.nl/aangifte.

Fietsen
Naast de gevonden voorwerpen gaat ook de taak tot het ophalen, verwijderen, registreren en beheren van aangetroffen/gevonden fietsen en fietswrakken over naar de gemeente. Foutgeparkeerde fietsen of fietsen zonder slot in het openbaar gebied worden door de gemeente verwijderd en opgeslagen bij Langeroode. De gemeente gaat nu op zoek naar de eigenaar door de aangiften van gestolen fietsen en de registraties van verloren fietsen naast elkaar te leggen. Wethouder Hans Groen in t Wout stelt dat voorkomen altijd beter is dan genezen. Natuurlijk doen wij ons best om de fietsen bij de eigenaar terug te krijgen. Maar nog beter is de fiets altijd op slot te doen en bij voorkeur in een fietsenstalling te parkeren.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn