Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

LNV sluit aan op mijnoverheid.nl

Nieuwsbericht | 06-05-2010

Burgers en eenmansbedrijven kunnen digitaal zaken doen met LNV. Via MijnOverheid.nl kunnen burgers met een eenmansbedrijf hier zien hoe ze zijn geregistreerd bij de overheid, berichten van de overheid ontvangen en hun zaken met de overheid regelen. Burgers en eenmansbedrijven die online zaken doen met LNV kunnen dus nu ook met hun DigiD inloggen op Mijnoverheid.nl en dan hun subsidieaanvraag volgen via deze site.

Digikoppeling

Het ministerie van LNV is met deze koppeling het eerste ministerie dat haar informatiesystemen via de zogenaamde Digikoppeling koppelt met andere overheden. Digikoppeling is de nieuwe standaard voor berichtuitwisseling tussen overheidsinstellingen. Op dit moment is het Tracking&Tracing-systeem (waar is mijn subsidieaanvraag?) het eerste informatiesysteem dat van deze voorziening gebruik maakt. LNV onderzoekt nu ook de mogelijkheid om systemen als digitale facturen, het CITES klantdossier en de Rijkspas op deze nieuwe standaard aan te laten sluiten.

Vermindering regeldruk

Ondernemers hebben te maken met wetten, regels en vergunningen. Regels en wetten garanderen veiligheid en kwaliteit en gaan oneerlijke concurrentie tegen. Maar ondernemers mogen niet gebukt gaan onder onnodige of onduidelijke regels. Ofwel, regeldruk. Onnodige administratieve rompslomp kost tijd en geld. Tijd die de ondernemer beter kan gebruiken om te ondernemen. LNV maakt het de ondernemer makkelijk door het schrappen of vereenvoudigen van regels. Door goede digitale dienstverlening. Door slimmer om te gaan met beschikbare informatie. Door vermindering van toezicht.